Alla hjärtans dag

Publicerat i: Dagbok
Idag är det visst alla hjärtans dag. Det firade vädret med att bjuda på blå himmel och sol. Vi firade därför med en promenad runt i Hogstad med båda barnen sovandes i vagnen efter lunch. Mina vårkänslorna är på topp, vilket kanske inte är helt vettigt med tanke på att det bara är mitten av februari än. Det har ju inte heller varit någon direkt vinter än, men jag hoppas ändå på att våren gör en tidig debut i år.
 
Ikväll har vi gjort avtryck med fingerfärg av barnens fötter och det uppskattades enbart av storasyster och inte alls av lillebror. Efter bad och dusch sover nu Vera uppe på sitt rum, jag och Alve myser i soffan och Peter har satt igång med vår alla hjärtans dag-middag. Dagen till ära blir det medium-rare-stekt nötkött, pommes, egenfixad bearnaise och sockerärtor. Det är något vi egentligen äter ganska ofta, men det låter ju lite mer romantiskt, speciellt och genomtänkt så. Utöver denna extremt romantiska måltid som ska intas i soffan framför tvn har vi en ask med marabou-hjärtan att kalasa på sen, om vi inte somnat innan dess. Risken är överhängande. Barnen fick varsin liten present som vi inhandlade under storhandlingen förut, men mer än så uppmärksammar vi inte den här dagen i år.
 
Mitt i allt flyttstökande, barnafödande och allmänt småbarnsliv har vi inte ens gett varandra våra julebrev än. Vi inledde en ny tradition julen 2015 som går ut på att vi köper någonting gemensamt som vi verkligen behöver till jul och istället skriver varsitt litet brev till varandra som julklapp istället. Den här julen uteblev det dock och helt plötsligt var det nytt år och sen blev det mitten på februari. Peter har ett halvfärdigt brev som ligger i hans väska och jag har inte ens påbörjat mitt. Så får det vara ibland.
 
Dessutom prioriterar jag ju att skriva blogg nu för tiden, så någon måtta får det väl vara på skrivandet.
#1 - - Mamma:

Vilken inspiration du fått! Det är säkert vårsolen😀☀️

Svar: Eller den nya datorn..
Elin Adolfsson