Nyårslistan

Publicerat klockan 12:32:00 i: Dagbok

Bättre sent än aldrig, dags för en traditionsenlig nyårslista.

Beskriv året med några ord.

2016 var roligt, jobbigt och med ett visst mått oro och lättnad.

Vart reste du under 2016?
Jag reste ingenstans mer än till Malmö en sväng och till Vallda utanför Göteborg en sväng.

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Allt dottern har lärt sig under året. Att gå, att prata, att sova en hel natt. Dessutom tog vi ju det stora steget att flytta från huset i Norrhult till drömhuset i Hogstad.

Lärde du känna några nya människor?
Lite smått, men inte direkt några nya nära relationer.

Låtar du kommer minnas från året?
Jag har på riktigt varit dålig på att lyssna på musik som kopplats ihop med händelser och känslor i år, något som brukar vara min grej. Det här året har i musikväg mest varit som tidigare år, eftersom jag lyssnat mycket på tidigare års spellistor på Spotify.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
När vi fick ett positivt graviditetstest med Kotten i magen och fick se ett pickande hjärta på ultraljud. Dessutom har Skrotan har gjort mig glad många gånger varje dag.

Bästa köpet?
Vårt nya hus, utan tvekan.

Vilka serier såg du?
Det var dåligt med serier förra året. Har mest sett om vissa episoder ur serier jag tidigare sett. Jo, just det! SKAM har jag ju sett i december. Så bra!

Vad spenderade du mest pengar på?
Svarar samma som förra året - huset.

Hur firade du Nyårsafton? 
Nyårsafton firades hos goda vänner med middag. Det var sammanlagt 10 vuxna och 8 barn, och ypperligt trevligt.

Vilka datum ser du fram emot 2017?
Eftersom jag är så sen med nyårslistan i år, så har ju det viktigaste datumet redan passerat när sonen föddes. Annars ser jag inte fram emot några särskilda datum. Jag ser mest fram emot att det ska bli varmare ute.

Kommer du flytta under 2017? 
2015 skrev jag "Vår nästa flytt blir till ett hus och det behöver vi spara till. 2015 har stora möjligheter att bli det första året utan flytt sedan 2010."
2016 skrev jag "Men nu när vi ändå köpte hus förra året kommer vi med största sannolikhet inte flytta i år. 2016 blir nog det första året utan flytt sedan 2010 då."
Men nu får det minsann vara nog - 2017 blir nog det första året utan flytt sedan 2010. Så det så.

Vad kommer du lägga mest pengar på?
Huset, dottern och sonen.

Vad gör du sommaren 2017? 
Då är jag föräldraledig med både dottern och sonen hemma. Dessutom ska vi nog åka iväg på en liten stugis i någon vecka, men det är inte bokat något än och liksom icke-flyttandet är detta en återkommande tanke, så vem vet hur det blir med den saken.

Ska du resa under 2017?
Inte utomlands, men förhoppningsvis blir det väl en stugsemester i alla fall. Det skrev jag visst förra året med, och inte kom vi iväg på någon stugis då inte.

Vad kommer du göra annorlunda under 2017? 
Jag är ju numera tvåbarnsmamma, så bara det kommer ju innebära att mycket blir annorlunda. Jag kommer att göra mitt allra bästa för att vara den bästa mamman till mina barn, och mer planer än så har jag inte med mig själv.

Nu är det visst en liten bebis som vaknar och vill ha mat här. På återskrivande.

Visa fler inlägg