Lillördag och bortsprungen katt

Publicerat klockan 21:36:00 i: Dagbok
Jaha, nähe. Det var ju ett tag sedan sist. Idag är det onsdag och lillördag. Skrotan ligger i sin säng och sover, Peter fixar med maten i köket och jag har precis städat. Nu har jag placerat mig i soffan och inväntar den sena middagen som ligger och gottar till sig i ugnen. Det blir hel kyckling kryddad med vitlök, timjan, rosmarin och japansk soja, med klyftpotatis, morötter och bearnaisesås till. Mycket gott. Mycket hungrig. Middagen ska vi avnjuta i soffan framför dagens avsnitt av Sveriges Mästerkock. Mycket bra. Dessutom håller vi alla våra tummar för att Skrotan inte vaknar alltför många gånger under kvällen och natten. Oddsen ser väl inte sådär jättelovande ut, men det gäller att vara optimistisk.
 
Överlag hoppas jag att kvällen blir mindre dramatisk än vad den var igår. Igår kväll när vi skulle ge mjukmat till katterna upptäckte vi att Fuji var borta. Jag kunde inte dra mig till minnes att jag sett henne alls sedan förmiddagspromenaden och vi började såklart oroa oss. Fuji är inte en katt som brukar vara borta någon längre stund och oftast hänger hon efter någon av de andra katterna.
 
Peter gick ut med ficklampa längs grusvägen och ropade och letade, men ingen Fuji i sikte. Vi fruktade att hon blivit påkörd av någon av de väldigt få bilar som vistas på den här vägen, eftersom hon inte är överdrivet rädd av sig och ibland dessutom lägger sig på vägen. Men då borde vi ju hittat henne när vi gått längs vägen, eftersom hon är vit och syns lätt. Vi tänkte också att hon kanske blivit uppäten av en räv eller till och med bortrövad av någon ond människa. Kanske satt hon i ett träd och inte kunde komma ner, eller hade fastnat någonstans.
 
Vi somnade, som vanligt, i soffan och vid strax efter 03:00 kom en jamande Fuji och klev på oss. Hon var smutsig, hade många fästingar och hade ätit ordentligt så fort hon om in. Vi misstänker att hon varit fast någonstans, i ett hål eller någon annanstans där hon eventuellt behövt gräva sig ut, för hennes annars så vita päls är mer gråaktig på ryggen och huvudet.
 
Idag har hon spenderat större delen av dagen på favoritfilten i soffan, helt utslagen. Det känns väldigt skönt att hon är hemma igen.
Visa fler inlägg