Igår efter lunch var jag och Skrotan ute i trädgården för att njuta av det tidiga vårvädret. Katterna var givetvis också med och sprang omkring, mycket nöjda med att den hemska snön smält bort. Skrotan var dock ganska butter och mycket svårflörtad. När vi hittade en nyckelpiga blev hon i alla fall lite intresserad och försökte genast ta på den och luta sig mot den för att ta sig en tugga. Gräset och löven var också ganska intressanta och därför också ständigt på väg till munnen. 
Jag får vårkänslor bara av att titta på fotona från igår. Tittar jag ut genom fönstret idag får jag inte riktigt samma känsla dock. Snön har återvänt och fortsätter alltså förpesta vårt Norrhult. Så här är det ju varje år, jag vet ju det. Ändå kan jag inte hjälpa att jag varje år blir lika besviken över att snön kommer tillbaka. Jag vill ju ha vår nu. Vinter har aldrig varit min grej. Isfiske, varm choklad och eventuellt lite skidåkning, det kan jag tycka är trevligt. Och så julen förstås, men sen får det gärna vara förbi snabbt och smärtfritt. 
 
Det här inlägget har jag skrivit i flera timmar uppdelat på fler korta skrivarstunder. Bilderna laddade jag in här redan igår. Under förmiddagen har Skrotan ålat omkring på nedervåningen och varit ganska nöjd över att få undersöka saker. Nu har hon dock äntligen somnat i vagnen och jag ska fixa något att äta till mig själv. 
 
Mest troligt blir det en matlåda från tisdagens rätt från City Gross matkasse, klassiskt dillkött på snabbt vis. Det här är första veckan vi testar att ha matkasse och än så länge är vi nöjda. Visserligen har vi bara testat två rätter än så länge, men det har varit en bra start. Så skönt att slippa tänka på vad vi ska äta åtminstone fyra dagar i veckan, och kul att testa på recept som man normalt inte brukar göra. Vi har en förmåga att köra fast i samma spår och äta väldigt ovarierat.
 
Vi har valt en specialkasse, utan fläskkött och med en vegetarisk rätt varje vecka, för fyra personer fyra dagar i veckan. Då får vi några dagar att bestämma själva och dessutom får vi mat över till matlådor. Igår blev det dock ingen mat från matkassen, för Peter var iväg på after work och poängen är ju att vi båda ska vara hemma och testa rätterna.
 
Vi ska spara recepthäftena och sätta betyg på hur gott det var, där betyg 1 är väldigt icke-gott och 10 är "det här är så väldigt gott att vi skulle kunna äta det som finmat på helgen". Ja, för vår betygskala är utifrån hur gott det är som "vardagsmat", för annars blir det så skevt. Jag menar, ingenting från matkassen lär ju någonsin få 10 i betyg om det ska vara lika extremgott som pepparsteken på topprestaurangen på Naxos. Eller som allt det där goda vi åt i Japan. Eller som vilket blodig och mör nötköttbit som helst med hemgjord bearnaisesås och pommes. Riktigt så höga tankar har jag inte om matkassen, men jag kanske blir förvånad. Vem vet. Då får det väl bli betyg 11 då. Eventuellt delar jag med mig av några extra goda recept här någon gång. Eventuellt inte.
 
Nu måste jag verkligen äta, för vilken sekund som helst vaknar Skrotan igen och då vill hon ha lunch.
#1 - - Mamma:

Ja vintern har kommit igen minsann. Usch o fy! Det ska bli intressant att höra hur matlagandet går. 👍🏻😀

#2 - - Mamma:

Härliga vårbilder förresten☀️🌸🌺🌷

#3 - - Peter:

Det såg ut som en väldigt fin utestund, men snart är verkligen våren här får vi hoppas. I skrivande stund har ju till och med snön smält bort!

Jag är också väldigt nöjd med matkassen så här långt. Kommer jag ju snabbare hem till dig och lillskrotan!

Svar: Det var en väldigt fin utestund, bortsett från att Skrotan var butter värre ;)
Elin Adolfsson