Utskriven

Publicerat i: Dagbok
Ultraljudet i måndags gick bra. Vår lilla tjej hade växt på sig lite, och var bara -26% tillväxthämmad. Flödena såg också bra ut vilket ledde till att jag, efter en CTG-kurva, blev formellt utskriven från sjukhuset och inte bara fick åka hem på permis. Det kändes lättande att höra att bebisens får näring och växer i alla fall. Nu ska jag dit igen på måndag för nytt ultraljud med flödeskontroll och måndagen efter det igen för tillväxtkontroll. Sen tänker jag mig att det fortsätter på det viset fram till förlossningen, om tillväxten fortsätter i rätt riktning och flödena är bra.
 
Sedan dess har jag i alla fall inte gjort särskilt mycket mer än att vara typiskt sjukskriven på hemmaplan. Fast så typiskt sjukskriven är jag kanske inte. Jag är ju faktiskt inte sjuk. Det är knepigt det där med att vara sjukskriven trots att det inte är JAG som är sjuk, utan bebisen i magen som måste tas om hand och kräver att jag tar det lugnt.
 
Hur som helst, nu sitter jag vid köksbordet och knaprar på ett äpple. Peter har precis varit hemma en sväng och ätit lunch. Jag tog en längre sovmorgon imorse och åt därför en sen frukost, så jag skjuter på min lunch lite till.
 
Jag är idag i vecka 28 (27+4), och det innebär att det idag är 72 dagar tills graviditeten räknas som fullgången och 86 dagar till beräknad födsel. Det går fortare än man tror det här. Innan jag blev gravid tänkte jag alltid att "man har ju nio månader på sig att vänja sig", men jag har ju fortfarande inte alls förstått att vi ska få en bebis. Det är så stort att det är ogreppbart på alla sätt och vis. Men ändå, lilla Groddon, som vi längtar efter dig.
#1 - - Mamma:

Så skönt att lilltösen har förstått att hon måste ta för sig av den näring du får i dig. Ät bra och ta det lugnt så fixar det sig säkert!