Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Vad jag trodde bara skulle vara en extrakoll och info från läkare på Kvinnohälsan blev istället inläggning och fler kontroller. Trots att flödet visade bra ville de hålla oss under uppsikt för att reda ut varför vår bebis är tillväxthämmad. Vi blev uppmanade att åka hem och packa med oss saker och sen åka till förlossningen. Vad packar man till att eventuellt bli inlagd på obestämd tid?

Mycket märkligt att vara på förlossningen redan i vecka 27 (26+2), men enligt dagens beräkningar låg vår bebis på -36%, vilket enligt läkaren var som förra gången med en liten felmarginal. På förlossningen fick jag en spruta med kortison för att skynda på bebisens lungmognad ifall det skulle gå så långt att bebisen måste plockas ut. Blodprov och urinprov togs och CTG-kurva gjordes under en halvtimme. Bebisen har sparkat mycket idag, särskilt när CTG-plupparna var på magen. Det känns skönt att hon är livlig i alla fall, ett bra tecken.


Vidare kunde inte mer information ges i nuläget och efter en måltid bestående av pennepasta med köttfärssås och kubformade grönsaker fick vi ett rum på special-BB där vi ska få bo tillsvidare. Är glad över att Peter också får en säng här på rummet så att jag slipper spendera nätterna själv. Det är ganska obehagligt att bo på sjukhus trots allt. Jag har aldrig varit inlagd förut.

Pastan gick mot förmodan ner rätt bra även om jag upprepade mantrat "måste äta för bebisen, måste äta för bebisen" mellan varje tugga. Hoppas det bjuds på annat än pasta ikväll. Annars är det tur att det finns kafeteria på sjukhuset och att jag är fritt mobil inom sjukhusområdet. Imorgon ska Peter åka och jobba igen, för tro det eller ej så stannar inte riktigt resten av världen bara för att min värld gör det. Men som sagt, tur att jag åtminstone slipper sova själv.

För min del väntar ännu en kortisonspruta imorgon, CTG-kurva igen och så fostervattenprov för att kunna utesluta kromosomförändringar. Trots att mitt kub-test var bra när det gjordes är ju bara det ett sannolikhetstest.

Jag hoppas inget hellre än att vår lilla Groddon mår bra och inte vill komma ut riktigt än.
#1 - - Mamma:

Skönt att du är under observation nu i alla fall. Och har eget rum med TV minsann. Hoppas att fostervattensprovet går bra imorgon och att lilltösen mår bra så du kan åka hem snart. Du kanske lär dig äta pasta? Näää ..... inte så troligt.
Ha det bra Puss!!

#2 - - Sara:

Usch vad jobbigt för er. :( Hoppas alla tester går bra. Kram!

#3 - - Sof:

Håller alla tummar för att allt är ok och att ni snart får åka hem igen. Skickar styrkekram och all positiv energi jag kan från London.