Positiva besked och babynest

Publicerat klockan 15:53:00 i: Dagbok
Igår var det dags för ultraljud igen och vad jag trodde bara skulle vara en flödeskontroll var också en tillväxtkoll. Med glada besked dessutom! Nu visade det sig att vår bebis bara låg på -15,6%, och det är ju en attans förändring mot -36% för två veckor sedan. Hon har verkligen spurtat och verkar växa så att det knakar. Jag fick, på grund av min egen oro, också göra en nytt blodprov för att kolla blodstatus och CRP för att bekräfta att allt ser bra ut. Det känns så väldigt skönt att vår bebis äntligen fattat galoppen om att tillväxt är en ytterst nödvändig sak att ägna sig åt i magen. Flödena i navelsträng, hjärta och hjärna såg också bra ut, så det var med lättare steg jag gick ut från sjukhuset.
 
Framåt kvällen åkte jag och Peter i vår nyinköpta familjebil Citroën C5 till en tygaffär och sedan vidare till familjen i Motala. Jag skulle nämligen sy ett babynest till vår lilla tjej. Det blev ett fint grått tyg med vita moln på, och ett grönt kantband till. Det var knöligt och bökigt och jag yttrade meningen "det går inte" ett antal gånger, men med stor hjälp av framför allt mamma gick det tillslut! Och fint blev det. Av tyget som var kvar knixade mamma ihop två kuddar också.
Idag är det den 24:e mars vilket innebär att jag är i vecka 29 (28+2) och har 81 dagar kvar till beräknad födsel. Det betyder också att det är exakt två månader kvar till vecka 37+0, då bebisen räknas som fullgången i magen. Det är också exakt två månader till jag och Peter firar 2 år tillsammans. Idag har vi alltså varit ett par i 1 år och 10 månader, vilket snarare känns som ungefär 3 år och 10 månader.
 
Nu ska jag vackla mig in i duschen och senare får vi besök av två vänner och deras femmånadersbebis.
Visa fler inlägg