Snart är det verkligen jul och jag har väl ännu inte riktigt hittat till den där genuina, mysiga, härliga, fina, underbara julstämningen som jag någon gång brukar finna. Ibland infinner sig den känslan redan i oktober, och ibland dröjer det ända tills da'n före doppareda'n.
 
Kanske spelar bristen på snö in. Tur i alla fall att det är frysgrader och därmed frostigt och fint ute. I veckan är det väl dags att inhandla en julgran och klä den. Eftersom vi inte ska fira själva Julafton på hemmaplan, utan som vanligt ska fira först hos svärföräldrarna i Näfstorp och sen hos mina föräldrar i Motala, måste vi ju ha lite julfint här hemma innan. När sen Julafton är förbi är jag inte jättesugen på att ha kvar julpyntet särskilt länge. Då är jag all in för vårkänslor istället, trots att det är långt kvar.
 
Nu har äntligen Musikhjälpen dragit igång och det förgyller ju tiden då Skrotan sover ganska rejält. Bara att ha det på i bakgrunden gör ju att allting känns en gnutta trevligare. Någon gång i veckan ska jag väl ta mig tiden att åka in till stan och ta en barnvagnspromenad förbi glasburen.
 
Nu ska jag däremot ta tag i julstädning innan det är någon som vaknar i vagnen. Egentligen är det väl bara vanlig städning, men allting låter så väldigt mycket trevligare om man sätter "jul" framför det.
#1 - - Ida:

Vi får hålla tummarna att det blir lite snö iaf till på julafton! annars borde man ta och flytta julafton till i januari då det är mer troligt att snön kommer.

Svar: Det blir det säkert inte. Vi får nöja oss med frost i bästa fall.
Elin Adolfsson

#2 - - Mamma:

Idag var det vitt av frost på marken. Kanske blir det inte mer nu för tiden?😢

Svar: Kanske inte, men snön kommer väl sen när man minst önskar den - i mars eller april när man vill att det ska bli vår.
Elin Adolfsson