Vissa sov inatt, andra inte

Publicerat klockan 12:23:00 i: Dagbok, Familjen
Jag vet nästan inte vart jag ska ta vägen idag för inatt har Skrotan sovit det längsta passet någonsin utan amning. Det gör gott för både humör och mående, må ni tro.
 
Skrotan somnade vid 21:00 igår som vanligt och gick ganska lätt att söva om efter en halvtimme. Sen vaknade hon inte till ordentligt förrän 05:45. Jag upprepar: NOLLFEMFYRTIOFEM!
 
Möjliga orsaker till detta är att vi la oss väldigt sent och inte störde henne med prassel från täcket, att Peter tog alla små omsövningar under natten (ja, hon sov ju självklart inte som en stock utan små omsövningar, men hon behövde aldrig ammas), att hon fick i sig ordentligt med välling igår kväll, att dagsrutinerna fungerade igår eller att hon precis kommit ut ur det femte utvecklingssprånget. 
 
Igår kväll passade vi dock inte på att sova själva, som kanske hade varit det mest vettiga, utan vi kokade egen kräftfond av skal och grönsaker. Sen när vi väl gått och lagt oss kunde jag inte somna förrän vid 04:00, väldigt dumt av min kropp kan man tycka.
 
Hur som helst är jag väldigt glad idag. När hon sen vaknat och ammat där på morgonkvisten sov hon vidare till 08:00 och därefter gick Peter upp med henne så att jag fick sova lite mer. Det gör gott för både humöret och måendet att få sova.
 
Måendet har det varit lite sisådär med på sistone. Jag har varit yr vissa dagar och tre nätter har jag spenderat på toagolvet väldigt illamående och spytt mer eller mindre hela natten utan att veta varför. Jag har därför besökt vårdcentral och tagit blodprov i två omgångar och misstänkt både blodbrist som jag haft förut och diverse mer allvarliga sjukdomar. Inga fel på proverna lyckligtvis, inte ens lite järnbrist, så det är nog bara tröttheten som varit boven i dramat. Därför hoppas jag verkligen att sömnen blir bättre snart. Att spendera nätter på toagolvet, stundvis ammandes med Peter bredvid som kan ta över dottern när det krisar, det är inte roligt. Alls. Förhållandet får definitivt utstå mycket nytt efter att man fått barn och spärrar och gränser som en gång kanske fanns, raseras fullständigt och brutalt.
Visa fler inlägg