Min vakna tid

Publicerat i: Dagbok, Familjen
"Inlägget har återställts eftersom det stängdes ner oväntat". Dessa ord möter mig när jag loggar in här på blogg.se för att eventuellt skriva några rader om just ingenting. Det är svårt att få någonting som tar lite tid gjort nu för tiden. Mycket beror väl på att en liten person härskar över min vakna tid, och när personen sover har jag ofta fullt upp med nödvändigheter som att äta, gå på toa eller duscha. Eller helt enkelt bara sitta rakt upp och ner och titta på den lilla personen i fråga. Hur som helst blir det inte mycket gjort. 
 
Nu sover i alla fall den lilla och jag passar på att dricka lite kaffe och för en gångs skull skriva några rader här.
 
Igår blev Vera två månader och tiden har gått sådär fort som den gör ibland när man sysslar med någonting roligt. Nu är ju inte det här tänkt att bli en blogg där jag skriver ingående om vad hon pysslar med om dagarna, men det är onekligen svårt att utelämna det helt och hållet. Det tar ju, som sagt, upp större delen av mitt liv nu. För att inte säga hela. Min värld kretsar numera kring den här lilla individen som blir alltmer nyfiken på världen omkring henne och tycker att mönster och starka färgskiftningar är väldigt roligt. Igår var vi på besök hos familjen i Motala och Vera roade sig större delen av tiden med att titta på, och le åt, löven i körsbärsträdet eller vinrankan på altantaket. Fina, fina unge.
 
Kaffe var det ja. Peter är på jobbet och om morgnarna brukar han brygga lite extra kaffe och hälla upp i en termos som jag kan dricka senare. Idag hade han dock glömt att stänga locket på termosen, så kaffet var väl inte sådär supervarmt. Men vad gör det? Jag är rätt van att dricka halvljummet, eller helkallt, kaffe nu för tiden.
 
Nu tänker jag inte ödsla mer tid på att skriva här. Det får vara bra för idag. Nu ska jag titta i SVT:s öppna arkiv, läsa bok och dricka kaffe samtidigt som jag slänger ett par ögon på den sovande bebisen bredvid. Det gäller att ta vara på tiden. Ikväll kommer mamma hit på besök och vi ska bjuda på middag som tack för hjälpen med tapetseringen av gamla lägenheten. Tippar på en mysig kväll.
#1 - - Peter:

Hon är så duktig så, vår lilla fina fina individ. :)
Ser verkligen fram emot helg nu och tippar med på en finfin kväll!

(ska se till att ta på locket på kaffet på måndag sådet håller sig varmt)

#2 - - Mamma:

Idag är jag minsann och hälsar på mitt lilla barnbarn. Undrans vad det bjuds på!