En höst efter en sommar

Publicerat klockan 18:41:00 i: Dagbok
I går var en sådan dag då jag bara ville vrida tillbaka tiden. Till sommarens bättre dagar med Bråvallafestivalen. The Hives på scen, ljummen öl och lyckan över några strimmor sol. Den där grundlyckan som fanns där trots genomleriga skor, sommarregn med klibbigt tält och dunkande bas när man ville sova. Till min födelsedag med vackert sommarväder, fruktig bål till femkamp och en hel hög av fina människor. Till de två veckorna i Japan med en helt annorlunda och intressant kultur, ypperligt god och spännande mat och det allra bästa resesällskapet.
 
Det var en fin sommar.
 
Och nu är det en fin höst. Ibland tröttnar jag en smula på novemberrusket dock. Kyla som biter, river och klöser i mig så fort jag vistas ute, dimma och ett ständigt skymmande mörker.
 
I förrgår kväll kokade och griljerade jag en julskinka för att försöka frambringa lite julstämning i det gråa. Det doftade jul och det var gott, men morgonen efter var känslan bortflugen igen och sen dess har det varit lite halvdimmigt.
 
Ska försöka lösa det genom adventspynt. Dessutom har vi köpt pepparkaksdeg och det är ju gott. I morgon är det fredag och då ska vi till Näfstorp och fira svärmors födelsedag i efterskott. Det finns alltså goda förutsättningar för att det här ska bli ett bra veckoslut ändå, trots novemberrusket.
Visa fler inlägg