Nu var det visst ett tag sedan sist. Vänner, jag har ingenting att säga er längre, skulle jag sagt om jag var Winnerbäck. Nu gäller det dock att hålla fötterna på jorden, och inse att jag faktiskt inte är det.
 
Ett tag sedan sist ja. Jag förstår att det känns lite knepigt. Att det helt enkelt känns som om vår planet inte längre snurrar som den ska eller är på väg ur sin omloppsbana och rätt in i solen. Nu är det ju lyckligtvis inte så. Vår planet åker snarare längre från solen på grund av strålningstryck och att solen blir lättare allteftersom mer energi strålas ut. Jag har faktiskt tänkt att den här bloggen hädanefter ska bli lite av en naturvetenskapsblogg med fokus på rymden. Vad tycker ni om det?
 
Det första ämnet jag tänkte bjuda på är alltså vår planets omloppsbana. Omloppsbana. Vi plockar isär ordet. Om vi börjar med "om" - det är ett ord jag tycker ganska illa om. Det används ju ofta på ett "tänk om"-sätt och det gillar jag inte för på så sätt står "om" för någonting som egentligen inte finns. Jag gillar saker som finns, som kött, katter och Peter. "Lopp" då - det är ju inte heller ett så roligt ord. Det får mig att tänka på motion som kommer från latinets "motio" som betyder rörelse. Ikväll känner jag för att vara alldeles still så när som på att jag ska lyfta mina köttebitar från fonduegrytan. "Sbana" då. Det har jag ingen aning om vad det är.
 
Hoppas att ni tycker att det låter som en alldeles och fullkomligt värdelös idé, för tro det eller ej så har jag faktiskt inte tänkt det. Hälften av er kanske redan rymt.
 
Tillbaka där vi var. Att ni känner er lite tappade bakom flötet på grund av de få uppdateringarna. För så är det ju, det förstår väl jag det. Jag skulle nämligen också känna mig en smula förvirrad om jag inte längre visste vad jag gjorde om dagarna. Jag ska bli bättre på att hålla er uppdaterade här inne.
 
Hur som helst. Sedan sist har jag jobbat och dragits med en envis förkylning. Livet som onlinemarknadsförare är väldigt fint, även som förkyld. Det var egentligen det enda jag ville ha sagt, så ni kunde egentligen börjat läsa nerifrån.
 
Har ni saknat mig, bloggläsare? Höll ni er kvar hit ner?
Visa fler inlägg