2013

Publicerat klockan 15:51:00 i: Dagbok
Det här blir alltså en sammanfattning av hela år 2013, från start till slut. Det har tagit lång tid att skriva och fått bli många utkast innan det färdiga publiceras nu. Jag har kompletterat den med musik jag lyssnade på vid den tiden, som passar och får mig att minnas med hjälp av mina Spotify-listor. Det har varit ett händelserikt, spännande och bra år. Det började med ett flyttkaos och slutade med ett annat flyttkaos, sen var det lite flyttkaos däremellan. Så skulle man kunna säga för att förkorta det, så egentligen behöver ni inte läsa allt.

JANUARI
Jag vaknade upp till det nya året i en dubbelsäng i ett hyresradhus i Arlöv utanför Malmö. Jag minns inte om det var en fin vinterdag, men det hade varit en trevlig Nyårsafton med väldigt mycket mat. Med tanke på att vi hade besök kan jag tro att dagen startade med en ordentlig frukost i alla fall. Antagligen fanns både juice och kaffe att dricka, både skinka och ost som alternativ till smörgåsarna och kanske till och med mellankokta ägg framdukat på det nyligen vitmålade ekbordet med jultabletter. Antagligen åt jag inte särskilt mycket av frukosten ändå, det blev kanske bara några slurkar kaffe. Jag vaknade i just den dubbelsängen i kanske 10 dagar till innan jag förpassade mig själv till den nyligen inhandlade soffan nere i vardagsrummet. Egentligen förflyttade jag mig väl ända upp till Östergötland där jag kom att spendera många dagar.
Musik: Metallica - Shoot me again
Slash - I hold on

FEBRUARI
Januari blev februari och vintern höll krampaktigt i sig, precis som varje feburari. Hos mig var det någonting annat som också nästan lika envist höll i sig. Hos mig var det kaos av uppslitna trådar ur en verklighet jag brukade leva, och en gång också trivdes i. Trots det kändes livet mer rätt än på länge och jag spenderade nästan all tid i Östergötland.
Musik: Metallica - The day that never comes

MARS
I mitten av mars fick jag med hjälp av mamma och pappa med mig mina möbler, tillhörigheter och älskade katter upp från Skåne till Östergötland. Tills jag hittade någonting eget i Linköping fick jag bo i mitt gamla rum i huset jag är uppväxt i. Det här med att flytta från ett helt liv är nog knepigt för alla, även om det är någonting man själv har valt. Att packa ihop sina tillhörigheter. Dela upp ett liv. Att ta en del av det man en gång var och med det försöka skapa en ny verklighet. Börja om från ruta ett. Att flytta hem till föräldrarna, där jag inte bott sedan jag var 18 år. Men även om det var ett steg i en oplanerad riktning som för utomstående kan ses som åt fel håll, var det i allra högsta grad rätt väg att gå. Egentligen var det det enda steg som kunde tas överhuvudtaget.
 
I slutet av mars kom en ny människa in i mitt liv, en människa jag egentligen inte träffade förrän i början av april. En människa jag inte för allt i världen kunde tro skulle spela så stor roll som han kom att göra. Det var mitt i den tid då jag kanske var som mest vilsen i det kaos jag självmant dykt in i. Nu låter det som om jag inte alls trivdes i min kaosartade vardag den här våren, men visst gjorde jag det. Det var bra kaos. Kanske inte alltid, men visst fanns det många stunder då jag trivdes alldeles ypperligt. Och så en del stunder då jag inte alls trivdes lika ypperligt, rimligtvis, men så är det ju alltid. I slutet av mars startade någonting i mig. Någonting jag inte riktigt kände igen. Ett litet, litet frö. Well I hope that I don't fall in love with you.
Musik: Pop Feast - Galway girl

APRIL
En eftermiddag i början av april, när uteserveringarna börjat blomstra på stadens torg och den nya människan i mitt liv för ungefär femte gången föreslog att vi skulle ses, träffades vi på Överste Mörners för några öl. Det här var visserligen inte allra första gången vi sågs. Men en gång utanför Queens klockan två på natten räknas knappt. Hur som helst, en öl intogs utomhus och en inomhus för att det blivit kyligt när solen försvunnit ner bakom hustaken. Ungefär precis alla minuter ville jag fly därifrån. Vem utsätter sig för sådant här frivilligt? Vad tänkte jag med? Någonting gott kan omöjligt leda från det här. Det var obehagligt och konstigt på alla sätt och vis. Det var ju en människa jag inte känner alls. Inte har några gemensamma vänner med. Inte ens sett förut, bortsett från ett dimmigt ögonblick mitt i natten. Trots denna hemska dejt (som jag egentligen envisas med att inte kalla det), träffades vi två ytterligare gånger i april. Och smsade mer eller mindre varje dag. And I hope that you don't fall in love with me.
 
I april skrev jag också på kontrakt för en tvåa i Berga och jag flyttade dit i slutet av månaden. Det var mycket skönt att ha någonting eget igen, för mig och katterna.
Musik: Snow - Informer
Dire Straits - Walk of life
Danko Jones - Don't fall in love
Danko Jones - Baby hates me
Volbeat - The nameless one
The Clash - Should I stay or should I go

MAJ
Våren slog till på riktigt och så även en stor förvirring på grund av det lilla, lilla frö som började knaka och knastra och växa till sig. Till någonting större. En kväll i början av maj fick jag besök av personen som vid det här laget både sått det lilla fröet och sett till att det börjat växa. Det ledde till att det som brukade vara ett frö tog sig upp ur den mark som jag sedan länge både cementerat och asfalterat i ett försök att skapa en stabil grund för mig att stå still på. En grund som minsann ingen skulle komma igenom. Trots det började någonting växa och sakta men säkert skaka den lilla plattform jag byggt upp. Jag som inte är så förtjust i växter kanske borde valt någon annan liknelse, men nu får jag fortsätta. Det är nog inte särskilt lätt att leva i cement och asfalt om man är en blomma. Får jag väl anta. Särskilt inte om det är jag som måste ta hand om den stackars blomman. Det kan jag med stor säkerhet säga. Det har jag nämligen aldrig gjort särskilt bra. Efter mycket om och men, val och prioriteringar fortsatte jag att träffa den här människan. Han fick livet att kännas lättare än på mycket, mycket länge. Vi tittade på Kill Bill 2, finalen av Eurovision Song Contest och vi började titta på första säsongen av Lost. Vi började sova ihop, vakna ihop, trivas ihop. Den 24 maj envisades denne man om att bjuda mig på restaurang. Därefter tog vi en promenad i Trädgårdsföreningen. Satt på toppen av den lilla kullen i parken och tittade på solen som gick ner. Vi höll i varandras händer när vi promenerade längs Tinnerbäcken hem till mig och jag och Peter blev ett vi. And I think that I just fell in love with you.
Musik: Bye Alex - Kedvesem
Demi Lovato - Heart attack
Cage The Elephant - Ain't no rest for the wicked
Tom Waits - I hope that I don't fall in love with you

JUNI
Början på en alldeles underbar sommar med mycket parkhäng på en filt i Trädgårdsföreningen. Många dagar med sol, jordgubbar, öl och trevligt sällskap. Det här var också månaden då jag skrev in mig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen eftersom jag ansåg mig färdig med universitetsstudier. Det är ju aldrig särskilt roligt att vara arbetslös men i övrigt var jag väldigt tillfreds med livet. Nästan överdrivet lycklig, om man nu kan vara det. Midsommarafton var den bästa någonsin tillsammans med Peter i en liten stuga vid en sjö i Näfstorp där han är uppvuxen. Vi var ute med en roddbåt, fiskade, gjorde upp en eld och drack god champagne. I juni fick jag också träffa Peters familj och släkt och det är en hög av de mest underbara människor som jag är väldigt glad över att få ha i mitt liv.
 
Den här månaden vann jag även två endagsbiljetter till Bråvallafestivalen och dagen bjöd på festivalstämning och musik. Bäst var att stå nästan längst fram på Danko Jones. Det sämsta var spårvagnen ut till Bråvalla med alla svettiga människor.
Musik: Royal Republic - Tommy-Gun
Sparrow and the Workshop - Shock Shock
Sparrow and the Workshop - Snakes in the grass

JULI
Som alltid går sommaren fort och det blev således snabbt dags att välkomna juli månad. Den här månaden var Peter i Kroatien med en vän i två veckor och aldrig har jag saknat någon så mycket. När han kom hem i slutet av juli var jag mer kär än någonsin. Så där så att man kan tänka sig att bo i en liten papperskorg och bara lyssna på hans musik hela dagarna, bara man får vara tillsammans.
Musik: Pink Floyd - Wish you were here
Ylva Bulldozer - En djävul på din radio
Friends - I'm his girl
Kjell Hansson - Roslagens vind

AUGUSTI
Augusti börjar ju alltid bra eftersom jag fyller den första. Det här året var det dags att fylla 24 och jag vaknade upp i barndomshemmet i Motala bredvid Peter. Vi åkte hem till Linköping och på eftermiddagen kom familj och släkt till min lägenhet där jag bjöd på lite mat och tårta. Eftersom jag tycker barnsligt mycket om att fylla (än så länge) och dessutom har namnsdag dagen innan skapade jag det här året det mycket finurliga konceptet Elin-veckan. Det innebär rätt och slätt att allt jag säger är lag oavsett vad. Nej, kanske inte riktigt så allvarligt, men det innebär att jag åtminstone litegrann får välja några aktiviteter att hitta på under veckans gång. Och det viktigaste av allt, välja vad vi ska äta för mat. Peter-veckan följde ganska tätt därefter eftersom han också har turen att fylla i augusti, den sjuttonde. I augusti var vi också en sväng och tältade på Öland tillsammans med några utav Peters helt fantastiskt trevliga vänner. Och jag använder nästan aldrig ordet fantastisk.
Musik: Lars Winnerbäck - Elden
Avicii - Wake me up
Lars Winnerbäck - Aldrig riktigt slut
Melissa Horn - Om du vill vara med mig

SEPTEMBER
Hösten stod för dörren och med den kom som vanligt alla nystartskänslor. Känslan av att vilja förändra någonting. Viljan att börja med någonting nytt. Normalt brukar det vara en ny termin som tar fart med ny motivation, men den här hösten kantades av en del framtidsångest. Arbetssökandet gick in i en ännu intensivare fas och jag satt på Work for You varje vardag för att söka jobb. Lyckligtvis kändes det som om det hände någonting när jag satt där.
 
Någonstans här bestämdes det att jag och Peter skulle satsa på att leta efter en lägenhet att flytta in i tillsammans. Titta lite här, lite där, på vanliga hyresbolag och på lägenhetsbyten. Själva ihopflyttandet kändes inte som ett alldeles för stort steg eftersom vi redan levde ihop, bara med två bostäder och två hyror.
Musik: Lars Winnerbäck - Utkast till ett brev
Lars Winnerbäck - Gå med mig vart jag går
Lars Winnerbäck - Monsterteorin

OKTOBER
Jag och Peter sökte vidare i lägenhetsdjungeln och hittade några intressanta som vi sökte. Vi fick komma på visning och var lite osäkra. Vi fick en till visning och bestämde oss ganska snabbt för att vi skulle ta den lägenheten. En helt nyrenoverad trea i Johannelund med inflyttning den 1 februari. Vi skulle få välja tapeter, golv, klinker, kakel och tillval som diskmaskin och tvättmaskin. Perfekt.
 
Det var inte det enda bra som hände precis i den här tiden. Jag fick nämligen det jobb som jag såg (och fortfarande ser) som mitt absoluta drömjobb. Det jag har pluggat till, intresserar mig för och vill vara. Onlinemarknadsförare. Jag skrev på och tätt därefter skrev vi även på lägenhetskontraktet.
 
Den här månaden var det också dags för konsert med Lars Winnerbäck på Cloetta Center och det var fint på alla sätt och vis.
Musik: Lars Winnerbäck - Hosianna
Lars Winnerbäck - Vem som helst blues
Johnossi - Dead end
Johnossi - Man must dance

NOVEMBER
Den 18 november blev jag utskriven från Arbetsförmedlingen och började mitt jobb. Helgen innan hade jag och Peter tagit en weekendresa till Prag, vilket var en väldigt fin stad. Jag var mycket glad över mitt jobb och över allt egentligen, trots att det egentligen är en väldigt grå månad vädermässigt.
 
I november såg vi Danko Jones på Dynamo i Norrköping.
Musik: Danko Jones - Legs
Danko Jones - Code of the road
Regina Spektor - You've got time

DECEMBER
I december borde julkänslorna smugit sig på. Fast sett till andra år har ju julkänslorna satt sig fast redan i oktober på mig. Det här året höll de sig dock borta nästan ända fram till julledigheten. Julen blev julig i alla fall och stämningen på topp. Vi började i Näfstorp med Peters släkt med gitarr, sång, god mat och dryck den 23 december och Julaftonsmorgonen med julklappsutdelning med världens sötaste syskonbarn till Peter. Efter frukost bar det av hem till katterna för att duka upp kattmatsjulbord och sova ut en stund innan vi åkte vidare till julfirande med min släkt i Motala. Lite Kalle Ankas jul, glögg och fika och så julklappsutdelning igen innan det stora julbordet. Vi fick många fina presenter till den stundande flytten.
 
I december såg vi först på Ghost på Flygeln i Norrköping, sen Melissa Horn på Konsert & Kongress och sist Håkan Hellström på Cloetta Center.
Musik: Håkan Hellström - Valborg
Ghost - If you have ghosts
Jonas Alaska - If only as a ghost
Ylvis - The Fox
Ylvis - Stonehenge
Ylvis - Jan Egeland

Idag är det alltså Nyårsafton och om mindre än en månad flyttar jag. Igen. Jag tror att år 2014 blir det bästa hittills. Precis som 2013 blev. Ikväll firar vi in det nya året med middag och trevliga människor.
Visa fler inlägg