Nyårslistan

Publicerat i: Dagbok

Beskriv året med några ord.
Omvälvande, spännande och med ett stort mått av oro.

Vart reste du under 2015?
Nu känns ju förra våren väldigt långt bort, så jag minns knappt, men jag tror inte jag har rest någonstans i år. Halva våren var jag ju sjukskriven och behövde ta det lugnt med tanke på att Skrotan (eller Groddon som hon kallades då) var så liten i magen. Den andra halvan av året har vi mest hållt oss på hemmaplan.

Vilka ser du som de största händelserna under året?
När vår älskade dotter föddes är den enskilt största händelsen i hela mitt liv.

Lärde du känna några nya människor?
Ja, några andra nyblivna mammor.

Låtar du kommer minnas från året?
Hozier - Take Me To Church, precis som förra året. Det blev något av graviditetens låt, som Groddon fick höra ofta i magen. Andra halvan av året har det mest blivit låtar liknande "Imse Vimse Spindel" och "Nu lilla humla".

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja. Känns inte som om jag behöver förklara mer än så egentligen, för jag misstänker att den här listan kommer bli ganska enformig. Men Skrotan såklart, hon gjorde mig riktigt glad många gånger. När hon föddes, när hon log på riktigt första gången, när hon lärde sig att titta mot ljud, när hon lärde sig att greppa saker medvetet, när hon lärde sig att rulla runt, när hon lärde sig sitta själv, när hon skrattade ordentligt första gången och varje liten gång hon gjort det sedan dess. Och så vidare.

Bästa köpet?
Haha. NU först kommer jag på att vi ju köpte ett hus i våras med ja. Det får stå för det bästa köpet då.

Vilka serier såg du?
Bron säsong 3.

Vad spenderade du mest pengar på?
Huset.

Hur firade du Nyårsafton? 
Vi hade besök av de två vänner vi tillbringade förra nyåret med också. Vi firade med trerätters, några omgångar Settlers och champagne vid tolvslaget.

Vilka datum ser du fram emot 2016?
13 juni när Skrotan fyller ett år. Jag ser alltså fram emot samma datum som förra året, eftersom hon var punktlig nog att vilja komma ut på utsatt datum. Och så ser jag fram emot när hon säger "mamma" på riktigt första gången. Visserligen skrek hon "mamma" när hon vaknade på Nyårsafton, så tydligt att jag trodde att det var Peter som sa, men det räknar jag ändå inte då jag antar att det inte var så medvetet. Hon säger ju "mamamamama" när hon gråter ibland.

Kommer du flytta under 2016? 
Haha, här måste jag kopiera in det jag i förra nyårslistan. "Det kommer jag nog inte göra. Man ska ju aldrig säga aldrig, men det ser inte ut som om det blir någon flytt i närstående tid. Vår nästa flytt blir till ett hus och det behöver vi spara till. 2015 har stora möjligheter att bli det första året utan flytt sedan 2010."

Men nu när vi ändå köpte hus förra året kommer vi mest största sannolikhet inte flytta i år. 2016 blir nog det första året utan flytt sedan 2010 då.

Vad kommer du lägga mest pengar på?
Dottern och huset, skulle jag tro.

Vad gör du sommaren 2016? 
Då jobbar jag och Peter är pappaledig, men jag har ju i alla fall semester och då vet jag inte vad vi ska hitta på. Vi ska fira födelsedagar i alla fall. Vi har ju minsann både en 1-årsdag och en 30-årsdag i familjen.

Ska du resa under 2016?
Det blir nog ingen resa utomlands i alla fall, i alla fall inte med flyg. Det vore ju trevligt med en liten stugsemester i Sverige. Eller egentligen mer än trevligt, mer som "Vi åker på stugis nu på en gång!".

Vad kommer du göra annorlunda under 2016? 
Förra året skrev jag att jag skulle oroa mig mindre, men det känns ju på tok för omöjligt, så det kommer nog inte hända i år heller. Jag skulle dock vilja bli bättre på att leva i nuet, och jag tror minsann att jag blivit en gnutta bättre på det sedan Skrotan föddes.

#1 - - Peter:

Haha, så du tror att vi lyckas vara kvar i huset under hela 2016? :). Det hoppas jag. Och det tror jag Skrotan gör också.

Känns dock inte bra att hon inte använder så mycket "pa pa"-ljud. Hoppas det sker snart :).

#2 - - Mamma:

Ja det blir ett händelserikt år. Klart är att ni inte får flytta än på många år!