Skottdagen i dimma

Publicerat klockan 20:52:00 i: Dagbok, Foto
Måndag och skottdag. I helgen har vi haft fint väder och det har känts vårigt även om det ju är ganska kallt fortfarande. Idag låg en dimma över Norrhult, men när solen lyckades bryta igenom var det väldigt fint. Ett fotohumör har slagit till, vilket ju ger en liten extra krydda till det redan befintliga blogghumöret.

Lördagslyx

Publicerat klockan 14:49:00 i: Dagbok
Så var det äntligen lördag, bästa dagen på veckan. Jag lyxade igång dagen med lite sovmorgon, vilket var mycket välbehövligt efter en härjig natt. Sen tog Peter ut Skrotan på en promenad i vagnen så att hon kunde sova förmiddagsvilan utomhus och jag fick tid att ta en långdusch (eller ja, längre än några minuter i alla fall, och utan publik). Dessutom hann jag sätta igång en diskmaskin, städa undan lite och brygga kaffe.
 
Nu är Peter iväg inne i Linköping för att köpa vit väggfärg. Vår tidigare burk hade blivit för gammal och dessutom skurit sig helt och hållet, och vi behöver ju sätta fart med målningen om Skrotan ska få sitt rum någon gång i år. På vägen hem ska han också hämta upp Johan som ska följa med hem till oss.
 
Skrotan sitter på golvet och roar sig med sitt babygym. Det har ju inte riktigt samma funktion som när hon var en liten bebis som låg på rygg och sträckte sig efter saker, men det är fortfarande uppskattat här hemma. Det känns därför extra bra att vi köpte ett i trä som går lätt att flytta och är lätt att leka vid sittande också.
 
Nu ska jag ta mig en slurk kaffe och sen dröjer det nog inte länge förrän bilen kör in på uppfarten.

Vardagligheter i Norrhult

Publicerat klockan 11:32:00 i: Dagbok
Nu känner jag att jag vill återgå till att skriva om vardagliga ting. Gårdagens inlägg var förvisso ganska roligt att skriva, men det tog tid att knåpa ihop någonting jag skulle bli tillräckligt nöjd med. Tid är väl inte direkt någonting jag har jättemycket av, så att strössla ut den tiden på ett långt blogginlägg kanske inte känns som den mest logiska prioriteringen. Det finns ju så många husligare saker att ägna sig åt, men av någon anledning hamnar jag här ändå. Åtminstone en stund.
 
Idag har jag i alla fall tagit tag i att börja planera altanbygge med tillhörande räcke runt trädäcket. Dessutom har jag ägnat förmiddagen åt att dammsuga, vika tvätt och sortera bort urvuxna klädesplagg. Nu är vi inne på slutspurten av storlek 68 och börjar med 74. Har svårt att förstå att vi började med storlek 44. Nu tycker jag ju att plagg i storlek 50-56 är jättepyttesmå.
 
Hur som helst. Nu ska jag fortsätta sortera och vika tvätt, innan Skrotan vaknar. Hon har redan börjat skruva på sig lite så att jag måste vagga vagnen med foten samtidigt som jag skriver. Kanske ska jag sätta igång en tvättmaskin också. Vem vet, vem vet. Vilka spännande glimtar ur vardagslivet som föräldraledig i Norrhult.
Visa fler inlägg