Vilken glad dag det blev ändå. Jag fick göra ultraljud och kolla så att flödena fortfarande såg bra ut, vilket de gjorde. Läkaren meddelade också att de hade ringt om svaren på fostervattenproven också, och i samma stund som hon sa det stannade världen upp. Lyckligtvis var svaren positiva och inga av de undersökta kromosomavvikelserna (trisomi 21, 18 och 13) fanns att finna. Det känns så väldigt skönt att kunna slappna av angående det. Det är svårt att föreställa sig hur det känns att vänta på sådana provsvar, när det dessutom är läkarna som bestämt att proven bör göras och man inte vet om bebisen kommer att ha en sådan avvikelse som gör att den bara skulle överleva i max något år. Det gör ont att tänka på och det är svårt att tänka positivt i en sådan sits. Därför känns det väldigt lättande nu när de här provsvaren var bra. Visst finns det andra kromosomavvikelser också, som inte undersökts nu för att de normalt inte letar efter dessa om det inte finns någon specifik orsak, men nu ska jag fokusera på det positiva som vi faktiskt vet. Det bekräftades också att det är en liten tjej vi har i magen, som vi har trott.
 
Läkarna kom också överens om att jag minsann ska få sova hemma inatt. Så vid lunchtid tog jag mitt pick och pack och blev hemskjutsad av Peter. Jag är fortfarande inskriven på något vis, men får vara hemma på permission och ska tillbaka imorgon förmiddag på kontroll. Därefter tror jag att jag får fortsätta sova på hemmaplan men komma in för dagliga kontroller med CTG och vissa dagar även ultraljud med flödeskontroller. Det känns toppen att få vara hemma. Sova i min egen säng och slippa äta sjukhusmat. Känns betydligt lättare att koppla av och vila utanför sjukhusmiljön.
 
På ultraljudet idag syntes det tydligt när lilltjejen svalde fostervatten och hon var lika livlig som vanligt. Nu håller jag alla tummar och tår för att hon växer på sig. På måndag är det dags för nästa ultraljud och då ska vi nog titta tillväxten sedan sist. Hoppas innerligt att hon följer en egen kurva i bra takt i alla fall, nu när hon envisas med att ligga under den understa kurvan för vad som är okej.
 
Ikväll ska vi äta übergod mat och njuta av att vara hemma.
#1 - - ida:

Vad skönt att allt var bra!
se till att äta massvis nu när du har chansen!

#2 - - Mamma:

Ha det riktigt skönt och hoppas att lilltösen börjar växa som hon ska nu!

#3 - - Johan:

Grattis! Skönt att provsvaren var så positiva, och att du får bo hemma igen.