Det känns svårt att skriva här nu för tiden. Det är så mycket som rör sig i mig. En ganska obehaglig mix av glädje och oro.
 
Förra barnmorskebesöket var mitt SF-mått för litet i förhållande till vilken vecka jag var i, och jag fick en tid för tillväxtultraljud. Väl på ultraljudet fick vi positiva besked och bebisen låg precis på normalkurvan. Glatt gick jag tillbaka till jobbet och livet kändes underbart på alla sätt och vis. Tills min telefon ringde. Barnmorskan hade nämligen blandat ihop siffrorna och det hade därför räknats fram ett falskt positivt resultat. I själva verket visade det sig att vår bebis är tillväxthämmad och då låg på -30%. Flödet i navelsträng, hjärtljud och fostervattenmängden hade dock sett bra ut, och ett nytt ultraljud kunde göras först två veckor senare för att kunna se någon utveckling. Mer information än så fick jag inte och jag upplevde inte heller att jag fick någon vidare förståelse för min oro. Peter tog tag i det hela och åkte till barnmorskan för att försöka få ut mer info, samtidigt som jag kände att världsbilden rubbades och marken inte längre var stadig under fötterna. Efter mycket om och men har vi i alla fall fått en tid med läkare imorgon bitti och ett tillväxtultraljud är bokat till 17 mars. Imorgon ska vi nog titta så att flödet och värdena är bra, och så ska vi försöka få fram så mycket information som möjligt. Vad kan det bero på? Vad kan hända? Hur mår vår bebis?
 
Det här är ju helt klart ett huvudbry utan dess like, och jag vet inte alls hur jag ska förhålla mig till det. Det enda barnmorskan säger är att jag ska "ta det lugnt" och vila så mycket det går. Lyckligtvis sparkar vår lilla tjej rätt ordentligt varje dag, så hon verkar ju onekligen vara pigg där inne.
 
En sak att vara glad över är dock att jag och Peter köpt ett hus. Ett stort hus i skogen utanför Linköping. Kontraktet påskrivet och inflyttning senast 1 juli, men förhoppningsvis tidigare. När allt annat ordnar upp sig kanske jag kan börja glädjas ordentligt åt det.
#1 - - Mamma:

Förstår att ni är oroliga för lilltösen. Hoppas att ni får svar på era frågor imorgon. Jag håller alla tummar jag har. Kul med huset det ser jättebra ut. Ska bli roligt att se det inifrån också.
Kramar till dig och Peter!!!