En liten Vera

Publicerat klockan 14:15:00 i: Dagbok, Familjen
Idag för två veckor sedan var vår lilla tjej beräknad att komma. Sist skrev jag visst att jag trodde att det skulle dröja. Tji fick jag.
 
Några timmar efter att mitt inlägg publicerades vaknade jag av värkar.
 
Här stod en mer ingående förlossningsberättelse förut, som jag i efterhand valt att ta bort. Det kändes helt enkelt för utlämnande. Lite sent påkommet kanske, men det känns ändå bättre att ta bort i efterhand än att inte göra alls. Jag brukar ju göra så.
 
Hur som helst föddes den finaste flickan i världen, en liten Vera, den 13 juni 2015. Detta efter en okomplicerad, men väldigt smärtsam, förlossning som gick ganska snabbt för att vara förstföderska. Från första värk tog det ungefär 14 timmar, varav bara tre timmar spenderades inne på sjukhuset, tills hon låg på mitt bröst. Jag hann inte få någon epidural då narkosläkaren var tvungen att springa iväg på akutfall och jag fick klara mig på bara lustgas. Det gjorde fruktansvärt ont men belöningen gjorde allt värt det.
 
Därefter har vi varit på två återbesök på BB där vi vägt henne och konstaterat att hon börjat öka i vikt efter den obligatoriska nedgången efter förlossningen. Vi har också varit på första besöket på BVC och på måndag ska de komma hit på hembesök. Vi lär oss mer och mer varje dag och Vera börjar mer och mer kännas som en självklar del av vårt liv. Det är en stor omställning på alla sätt och vis, men definitivt en omställning till det bättre. Vera har hittills träffat mor- och farföräldrar, moster, gammelmormor och faster. Och allteftersom vi blir mer vana med det nya livet väntas fler besök.
 
Idag blir alltså vårt hjärta två veckor och det har vi firat med ganska bra med sömn i natt.

Trivs i vår idyll

Publicerat klockan 20:58:00 i: Huset
Imorgon är vår lilla tjej beräknad att komma, men jag tror att det dröjer. På sistone har vi hunnit med att flytta till vårt fina hus på landet med skogen och åkern som närmsta granne. På sistone har jag också lyckats ta körkort, såhär lite lagom i sista stund innan flytt och tillökning. Bättre sent än aldrig heter det ju. Allt på samma gång.
 
Idag har vi köpt oss en grill från Weber. Till största delen var grillen en inflyttningspresent av mina föräldrar och Peter håller för närvarande på att bygga ihop den på vårt trädäck så att vi kan inviga den. Tidigare var jag ute en sväng med Telma i sele, så att hon får bekanta sig med omgivningen i lugnt tempo. Våra katter ska ju nämligen få bli utekatter är det tänkt, nu när vi bor mitt ute i ingenstans på vår lilla grusväg. Som grannar har vi även lamor (eller alpackor), hästar, får och kor. Jag stortrivs och sedan vi flyttade hit har äntligen sommaren kommit. Varmt och skönt. Kanske lite för varmt såhär i 40:e veckan av graviditeten, men hellre det än snö och is för det är minsann inte skoj för fogarna att gå på.
 
Idag fick jag förresten mail om att jag återigen vunnit Östgötatrafikens tävling om biljetter till Bråvalla, tredje året i rad nu. I år har jag vunnit två festivalpass till de tre dagarna och trots att det inte är läge att gå på festival nu i sommar är jag fullkomligt överlycklig över min vinst. Börjar ju bli en fin liten tradition det här.
Visa fler inlägg