Vissa sov inatt, andra inte

Publicerat klockan 12:23:00 i: Dagbok, Familjen
Jag vet nästan inte vart jag ska ta vägen idag för inatt har Skrotan sovit det längsta passet någonsin utan amning. Det gör gott för både humör och mående, må ni tro.
 
Skrotan somnade vid 21:00 igår som vanligt och gick ganska lätt att söva om efter en halvtimme. Sen vaknade hon inte till ordentligt förrän 05:45. Jag upprepar: NOLLFEMFYRTIOFEM!
 
Möjliga orsaker till detta är att vi la oss väldigt sent och inte störde henne med prassel från täcket, att Peter tog alla små omsövningar under natten (ja, hon sov ju självklart inte som en stock utan små omsövningar, men hon behövde aldrig ammas), att hon fick i sig ordentligt med välling igår kväll, att dagsrutinerna fungerade igår eller att hon precis kommit ut ur det femte utvecklingssprånget. 
 
Igår kväll passade vi dock inte på att sova själva, som kanske hade varit det mest vettiga, utan vi kokade egen kräftfond av skal och grönsaker. Sen när vi väl gått och lagt oss kunde jag inte somna förrän vid 04:00, väldigt dumt av min kropp kan man tycka.
 
Hur som helst är jag väldigt glad idag. När hon sen vaknat och ammat där på morgonkvisten sov hon vidare till 08:00 och därefter gick Peter upp med henne så att jag fick sova lite mer. Det gör gott för både humöret och måendet att få sova.
 
Måendet har det varit lite sisådär med på sistone. Jag har varit yr vissa dagar och tre nätter har jag spenderat på toagolvet väldigt illamående och spytt mer eller mindre hela natten utan att veta varför. Jag har därför besökt vårdcentral och tagit blodprov i två omgångar och misstänkt både blodbrist som jag haft förut och diverse mer allvarliga sjukdomar. Inga fel på proverna lyckligtvis, inte ens lite järnbrist, så det är nog bara tröttheten som varit boven i dramat. Därför hoppas jag verkligen att sömnen blir bättre snart. Att spendera nätter på toagolvet, stundvis ammandes med Peter bredvid som kan ta över dottern när det krisar, det är inte roligt. Alls. Förhållandet får definitivt utstå mycket nytt efter att man fått barn och spärrar och gränser som en gång kanske fanns, raseras fullständigt och brutalt.

Den eviga omsövningen

Publicerat klockan 00:21:00 i: Dagbok, Familjen
Ännu har inga kräftor inmundigats, och inte lär det väl bli några heller. Skrotan slog hål på de planerna när hon bestämde sig för att vakna, som vanligt efter en halvtimme, klockan 21:45. 
 
Sen dess har vi turats om att stå bredvid spjälsängen och vyssat, klappat och sjungit. Till slut fick jag gå lite med henne i famnen så att hon skulle lugna sig, och sen gick det äntligen att lägga ner henne så att hon kunde somna i sängen.
 
Nu har klockan alltså passerat midnatt och vi fick alltså kriga i ungefär två timmar och tjugo minuter.
 
Under den halvtimmen hon sov hann vi i all fall klä granen. Eventuellt borde vi ha prioriterat att äta då, men det är lätt att vara efterklok.
 
I julklapp önskar jag mig att amningsavvänjningen går smidigare, att få sova i minst fem timmar i sträck och en fungerande kaffebryggare.

Midnatt

Publicerat klockan 00:07:00 i: Dagbok, Familjen
Klockan är nu midnatt och Skrotan har nyligen somnat för andra gången. Först somnade hon enligt planerna men vid första sömnskarven vaknade hon till lite för mycket och sen var det kört.
 
Det var nog en kombination av magkrångel och att uppvaknandet inte fångades upp tillräckligt snabbt, vilket ju gör omsövandet till ett betydligt knepigare moment.
 
Hur som helst, när hon varit vaken och härjat i drygt två timmar gick hon att lägga ner i sängen igen där hon äntligen somnade tillsammans med kaninen och nappen.
 
Nu har hon sovit i tjugofem minuter så det är bäst att göra sig redo för att snabbt kunna rycka ut och hindra ytterligare ett uppvaknande.
 
Sen är det minsann dags att sova. Det var den kvällen det. Vi hade varit lite väl optimistiska när vi hade tinat en burk Vätternkräftor som vi skulle kalasat på ikväll. Det får helt enkelt avnjutas (hetsätas) imorgon istället.
Visa fler inlägg