25 februari / vår i luften

Publicerat klockan 21:09:48 i: Dagbok
Det är tisdag och en ganska vanlig dag. Eller nej, egentligen har jag ju 100-dagarsjubileum på jobbet och dessutom är det ju faktiskt löning.
 
Helgen har varit mysig. I lördags eftermiddag gick vi på Disney on Ice på Cloetta Center med Tilde och det var roligt. Särskilt underhållande för den yngsta i sällskapet. Kvällen spenderades hos svärföräldrarna i världens finaste Näfstorp. Det bjöds på god mat och var tänkt att bli en spelkväll. Kvällen blev dock ovanligt tidig och redan vid tio var både jag och Peter som två klubbade sälar. Vi får helt enkelt se till att åka dit snart igen, så att det blir något spelande.
 
I helgen har våren skymtat fram då och då och tidigt imorse kvittrade fåglarna utanför fönstret. På lunchen igår tog jag en vårig promenad med musik i öronen. Snart är det mars och då drar väl våren förhoppningsvis igång på riktigt. I mars är det också ett år sedan jag och Peter fick nys om varandras existens, så att säga, och igår var det nio månader sedan vi blev tillsammans. Det känns dock som flera år sedan, så nio månader känns inte så katigt. Så att säga. 
 
Det är förresten tänkt att vi någon dag varje vecka ska laga något recept med fokus på ett visst land. Igår var det mexikanskt som stod på menyn och vi bakade egna pitabröd som vi fyllde med kyckling och pico-de-gallosalsa. Ingen större hit, eftersom det blev ganska torrt, men kul med något nytt.
 
Ikväll är det spelkväll med besök av Johan. Vi spelar Settlers och det var betydligt roligare än vad jag kunde ana. Nu ska vi spela omgång två. Vinna hade jag tänkt. 

20 februari / minnesförlust

Publicerat klockan 18:38:37 i: Dagbok
Efter en mysig morgon med kaffe på sängen (mest för att jag helt enkelt inte finner tillräcklig motivation för att vakna annars) begav jag mig ut i snöblasket. Vad hände med den vår jag var så innerligt glad över för några dagar sedan? Det här är ju deprimerande. Särskilt deprimerande är det ju faktiskt med den minnesförlust som råder i hela landet när det börjar närma sig vår. VA??? ÄR DET INTE VÅR ÄN? SKA DET BLI MER SNÖ? NU? Vädret håller ju egentligen alltid på så här, men varje år känns det som om man blir lurad. Fram och tillbaka, vinter och vår, "jag vill aldrig gå upp"-väder och "kuckeliku! klockan är sju! upp och hoppa"-väder. Haha. Nej. Självklart finns inget sådant kuckeliku-väder.
 
Hur som helst har jag en nästintill olidlig längtan till våren, så i år får den gärna göra ett undantag och dyka upp lite tidigare.

19 februari / ensamkvällen slut

Publicerat klockan 22:51:50 i: Dagbok
Jaha, planen var ju att jag skulle skriva mer här ikväll. Nu är ensamkvällen slut och sambon hemma. Det blir till att krypa ner i sängen och titta på Sveriges Mästerkock på TV4 Play. Det är ju faktiskt inte helt fel det heller. Alls.
Visa fler inlägg