Den snabba tiden

Publicerat klockan 10:44:00 i: Dagbok
Det är inte måndag längre. Nu är det minsann torsdag. Samma vecka dock, så jag har inte slöat till det alldeles med bloggandet. En skvätt bloggslöande är ju bara nyttigt, kan jag tycka.
 
Idag är det den stora balkonginnätardagen. Se där, vilket fint ord jag skapade. Det är alltså dagen då min balkong äntligen ska bli innätad och därmed kattsäkrad. Min käre pappa och grannen hemifrån Motala är här idag och snickrar upp allt. Då är allt klart till lördagens inflyttningsfest sen.
Vad snabb tiden har varit i maj för övrigt. Den har minsann sprungit iväg, den där tiden. Eller egentligen hela 2013. Förra året såg mitt liv mycket annorlunda ut. Jag var sambo nere i Malmö där jag nästan inte trivdes med någonting överhuvudtaget, förutom människorna där nere. Och skånskan. Och buss 6 till Hyllie. Jag var med andra ord ganska jättenegativ till allt där nere i Skåneland. Tur att saker och ting kan ändras. Jag mår bättre än vad jag gjort på mycket, mycket länge. Trots att jag för en tid sedan trodde att allt var kört och att jag aldrig skulle klättra upp ur mitt lilla hål. Poetisk tjej å de å då va.

Hurtiga och onda fötter

Publicerat klockan 09:58:00 i: Dagbok
Det är måndag, klockan är halv tio och jag är precis hemkommen från en tvåtimmarspromenad. Därför känner jag att jag tvunget måste skriva ett skrytande blogginlägg om min hurtighet. Så, här sitter nu och äter macka, dricker apelsinjuice och känner mig faktiskt väldigt pigg. Med lite koll på klockan och enkel matematik kan man komma fram till att jag var uppe med tuppen även idag. Man kan tro att det är min bästa hobby nu för tiden. Att hänga med tuppen. Hur som helst. Idag spenderade jag alltså morgonen på promenad. 11,36 km blev det innan mina fötter bönade och bad mig att sluta gå någon jävla gång. Jag måste köpa vettiga träningsskor så att mina stackars trampdynor överlever mer vandrande.
 
Senast jag skrev här var det fredag och jag hade kvällen oplanerad. Det slutade med att jag blev bjuden på restaurang, gick på promenad och pausade på diverse bänkar och stenar i Trädgårdsföreningen den kvällen. Med vem, kan man undra. Och då får man helt enkelt undra det ett tag. Ett mycket trevligt sällskap var det i alla fall.
På lördagen tog jag pendeltåget hemhem till mamma och pappa i Motala. Där blev jag bjuden på vitt vin, grillat och en hel hög med nyfikna frågor. Igår var det ju minsann Mors dag, och jag inledde dagen med att äta frukost på altanen, ge mamma en gåva och fotografera blommor i trädgården. Senare åkte jag och mamma till mormor och Lasse där det bjöds på fika tillsammans med Ingela och Fredrik. Därefter var det minsann dags för mig att bussa tillbaka till Linköping och hem till Berga där jag fick besök av en mycket trevlig människa, igen. Den människan är mitt bästa pepp nu för tiden, förutom promenerande då givetvis. Kan man tro. P x 2 så att säga.

Uppe med ugglor i mossen

Publicerat klockan 07:08:00 i: Dagbok
Uppe med tuppen idag igen. Det är så att man kan undra om det är så att jag blivit galen på sistone. Jag ska ta mig ut och gå en rask morgonpromenad med musik i öronen nu hade jag tänkt, vilket möjligtvis får mig att ana ännu fler ugglor i mossen. Idag är jag dock något piggare än vad jag var igår. Misstänker att utbytandet av öl på 55:an mot Lost-tittande hemma i soffan har någonting att göra med det.
 
När jag promenerat klart ska jag studera, vilket antagligen gör promenenaden något längre än i normala fall. I eftermiddag ska jag åka pendeltåg till Norrköping på hemligt ärende och kvällen är ännu relativt oplanerad.
 
Så där, nu ska jag ut och promenixa.
Visa fler inlägg