En fin midsommar

Publicerat i: Dagbok
Förra helgen med Peter och Johan i stugan utanför Rimforsa var somrig och trevlig. Jag fiskade upp några få små pytteabborrar som jag sedan grillade. Vi hade femkamp och jag vann lyckligtvis. Det vimlade av mygg och knott, men det hör ju till.
 
Förra veckan fick jag veta att jag vunnit två endagsbiljetter till Bråvalla festival i Norrköping som är i helgen. Jag fick biljetterna i brevlådan igår och det visade sig vara till lördagen. Jag skulle dock helst vilja se banden som spelar på fredagen och ska därför byta med en annan som vunnit "fel" dag.
 
Vädret betedde sig bättre än annars vissa kvällar förra veckan och jag spenderade några utav dessa i Trädgårdsföreningen. Torsdagskvällen med grillning tillsammans med Peter, Johan och Tomas. Det gäller att ta vara på de fina sommarkvällarna.
 
MIDSOMMARHELGEN
I fredags var det Midsommarafton och det firades med Peter i skogen utanför hans familjs ställe i Näfstorp. Kvällen tillbringades i en roddbåt med fiske och några öl. Solen tittade fram då och då och fisken nappade hela tiden. Det var dock mest småfisk men fyra abborrar fick följa med upp till stugan och grillas. Vad som också fick följa med upp var en sutare. Sutaren råkade nappa på min pimpel i samma stund som Peter skulle fota mig, och jag koncentrerade mig inte tillräckligt på att hålla i pimpeln. Detta ledde till att pimpeln flög ur mina händer och drogs iväg med vad som verkade vara en rätt så stark fisk. Pimpeln agerade dock flöte eftersom handtaget är av kork och efter ungefär en halvtimmes letande från båten syntes pimpeln till igen och Peter fick med hjälp av en håv upp både pimpeln och fisken, som efter efterforskningar visade sig vara en sutare, i båten och vi rodde inåt land.
 
Senare på kvällen eldade vi i brasan inne i den lilla stugan och grillade korv och abborre på pinnar. Vi åt jordgubbar och drack attans god champagne, några öl och en snaps för att det hör midsommar till. Det var en attans fin kväll med en attans fin kille i en attans fin liten stuga.
 
Midsommardagen till ära fick jag en guidad tur i Finspång och kebabtallrik på det häftigaste stället i stan. Kvällen spenderades i Näfstorp och var lugn med grillning och fotbollstittande med besök av Peters vän Horkeby.
 
Söndagen var livad med pusslande och ritande när Peters syskonbarn var på besök. Vi åt god mat innan vi begav oss hemåt Linköping igen. Resten av dagen tillbringades tillsammans med min nya dammsugare och med tvättning. På kvällen fick jag besök av min käre man och vi bakade pizza och såg de sista avsnitten av första säsongen av Lost.

 
Igår var det måndag och på kvällen besökte jag och Peter mitt kära Motala för att grilla och umgås med min familj. Det var trevligt och ännu en fin sommarkväll.
 
Det var en ordentlig genomgång av vad som hänt sedan sist det. Nu ska jag snart åka iväg med pendeln till Kimstad där jag ska byta biljetterna till Bråvalla. Bilder från den senaste tiden kommer i ett annat blogginlägg. Förhoppningsvis. Kanske.
#1 - - Johan:

Jag lovade dig ju en kommentar, och så glömde jag bort det. Inte så hederligt av mig!

Du vann ja, fast jag misstänker att du fuskade på sista tävlingen, för varken Peter eller jag hade en chans då. Dessutom var det ju du som valde grenar!

Jag har hört att han snarare använde en hov. Och att du vill se bandet på freda.

#2 - - Mamma:

Ja midsommaren har varit trevlig! Hoppas att resten av sommaren går i samma spår😄

#3 - - Peter:

Många fina helger har det varit minsann, mycket trevlig!

Jobbig sutare att sno spöt, men upp fick vi den till slut ändå!

Angående femkampen är jag mest nöjd över att jag slog er i "ringen"! De andra resultaten kommenterar jag inte!