Sedan sist

Publicerat klockan 23:18:47 i: Dagbok
Det har varit midsommar sedan sist. Det firades i Linköping. På dagen med Filips släkt på ett koloniområde och på kvällen med vänner och bekanta i Berga. Vädret var ovanligt okej och tillät kubbspelande på kvällen.
 
Midsommardagen spenderades på familjens altan i Motala där jag och Ida födelsedagsfirades lite smått. Ida i efterskott och mig i förskott. Dagen var slö och på kvällen var det sådär extra skönt att blunda, sådär som det bara är efter en festlig tillställning och enbart en timmes sömn.
 
På söndagen rullade tåget tillbaka ner till Malmö och givetvis blåste det när vi kom hit. Den där attans blåsten som i både tid och otid stör det annars ganska okej vädret. Det känns alltid mycket somrigare uppe i Östergötland, och visst saknar jag det. Det är rätt mycket jag saknar där uppifrån. Allt känns lite finare där på något vis.
 
Hur som helst. Vardagen rullar på och de två senaste dagarna har jag legat hemma med huvudvärk. Nu verkar den ha gett med sig och imorgon väntar jobb igen. Jag ska agera fotograf på en mässa och hoppas innerligt att vädret beter sig.
 
I helgen får vi besök av min familj. Mamma, pappa och Ida kommer ner och firar min födelsedag i förskott. Det blir många småfiranden av min födelsedag i år. På lördag ska vi visst ta en dagssväng till Köpenhamn.

Den gångna helgen

Publicerat klockan 20:13:32 i: Dagbok
Det visade ju sig att Sverige förlorade matchen i fredags och nu därför omöjligt kan ta sig vidare i EM. Mellberg var matchens stjärna och överlag var det en bra match, men det slutade 3-2 till England. Trots Sveriges förlust var det en trevlig kväll tillsammans med Pierre och Malin.

Igår var det lördag och på dagen gick jag och Filip en sväng på stan, kollade på Malmömilen och shoppade lite kläder. Kvällen var mysig med god mat och inte mindre än två romantiska komedier, Monster-in-Law och Made of Honor.

Idag är det alltså söndag och dagen har varit väldigt slö. Imorgon är det dags för starten av ännu en jobbvecka, dock bestående av endast fyra arbetsdagar. På torsdag eftermiddag bär det av uppåt landet till de östgötska slätterna där midsommarhelgen ska firas, på många sätt.

Nu: Private Practice och Coca-Cola.

Jag är för övrigt mycket, och orimligt, avundssjuk på storbloggarna som kan ha frågestunder i bloggen. Jag vill också svara på en hel hög av frågor. Jag ska nog hitta på något sätt.

Dag för dag om allt som händer

Publicerat klockan 18:27:26 i: Dagbok
Det är inte särskilt vanligt förekommande att publicera blogginlägg om man är jag. Senast jag skrev var visst onsdag förra veckan. Idag är det fredag. Jag tänkte därför bena ut vad jag sysslat med på sistone.

Onsdag 6 juni, Nationaldagen
På kvällen fick vi besök av Dennis, Carro och Roy. Vi spelade sällskapsspel. Sverigespelet och När och Fjärran.

Torsdag 7 juni
Jobbade min tredje dag på Lantmännen Maskin, och därefter tror jag inte att det hände någonting särskilt.

Fredag 8 juni, Millencolinfestival dag 1

Efter min fjärde jobbdag hämtade Filip upp mig i en liten hyrbil och det bar av upp mot Örebro. Under bilfärden hade vi, som vanligt, högsjungning av diverse musikaliska mästerverk och geniala låtar av till exempel Arvingarna.

Några timmar senare checkade vi in på Gustavsviks camping och satte snabbt upp vårt tält. Därefter skyndade vi oss bort mot Brunnsparken där Millencolins 20-årsfestival ägde rum. På vägen dit mötte vi en hippie från Norrland som ledde oss in i en buske för att visa oss en genväg. Det var knappast en genväg, men fram kom vi ändå. Mitt i The Hives och jag blev positivt överraskad.

Jag var en mycket glad tjej när Millencolin började spela, och att det regnade i slutet av konserten gjorde inte särskilt mycket. Alls. Nikola Sarcevic, Erik Ohlsson, Mathias Färm och Fredrik Larzon. Fina, fina. Det var en bra mix av gamla och nya låtar. Jag blev lyckligt förvånad när en av mina favoritsånger Vixen drog igång. När konserten var slut var det en lycklig tjej som gick tillbaka till campingtältet i regnet.

Så lycklig att det inte gjorde någonting att vi dragit en nitlott vad det gäller tältgrannar. De var uppe och sjöng värdelösa sånger hela natten. I ösregn och kyla. Attans vad kallt det var, trots att vi hade både tält och sovsäckar. Det är ju en stor bedrift i sig, att vi hade med oss så mycket vettigt. Vi gillar ju fotbollsmål annars, även i regn.

Lördag 9 juni, Millencolinfestival dag 2
Efter en kylig natt med mycket dålig sömn orkade vi oss upp för att hitta någonstans att äta frukost. McDonalds, fick det bli. Det var för sent för att äta någonting ur frukostmenyn, så det fick bli en hamburgare och en kaffe. När den nyttiga frukosten var uppäten promenerade vi en sväng till centrum för att köpa liggunderlag.

Senare på campingen fick vi besök av Victor en sväng. Vårt medtagna ölflak öppnades och jag rekommenderar inte att dricka öl med enbart en flötig hamburgare i magen. Vi pratade med en tjej från Brasilien och jag fylleringde en sväng innan det var dags att bege oss bort till festivalområdet. Där åt vi en ganska intetsägande wok, köpte en Millencolin-tröja, och lyssnade lite i bakgrunden på The Peepshows medan vi satt i öltältet. Jag blev trött, vilket inte var så oväntat med tanke på bristen på sömn.

Vi for tillbaka till vårt tält och jag lyckades sova en pyttestund innan vi skulle tillbaka för att se Danko Jones. Herre min lilla get vad bra Danko var. Positivt överraskad, även där. Bäst var I Think Bad Thoughts och Had Enough. Efter den spelningen var det dags för mina älskade grabbar i Millencolin igen. Idag spelades min andra favoritlåt Pepper och en hel del annat sjukt bra. Den här dagen var många av låtarna från deras tidigare släppta singlar. Det var fint, det var bra och alldeles, alldeles underbart.

Jag ser redan fram emot 30-årsjubileum om 10 år. Jag hoppas av hela mitt hjärta att de håller ihop.

Söndag 10 juni
Jag vaknade tidigt av att Filip meddelade att "nu ringer klockan snart, om fem minuter ska vi gå upp". Det visade sig att han tagit fel på klockan, och trott att klockan var 09:30 när den egentligen bara var 05:30. Inte konstigt att jag var så trött. När vi hade sovit klart på riktigt packade vi ihop tältet och åkte till Motala.

Vårt första stopp var hos Larssons där vi fikade och umgicks. Därefter åkte vi vidare till Adolfssons där vi senare beställde obligatorisk pizza från Napoli. Det smakade alldeles utmärkt, trots ägarbyte. Klockan 18:00 var det dags att packa in oss i bilen igen för att åka hem till Malmö.

Väl hemma lämnade vi in bilen och var mycket trötta. Sängen kändes mjukare än vanligt och vi sov gott till väckarklockan ringde och det var dags för jobb.

Måndag 11 juni

Jag jobbade min femte dag och på kvällen fylldes vår soffa med folk som var mycket intresserade av den stundande EM-matchen mellan Sverige och Ukraina. Jag, Filip, Pierre, Malin, Dennis, Carro och Roy var det.

Sverige var dåliga första halvlek, bättre i början av andra och gjorde snabbt ett mål. Dessvärre gjorde Ukraina också ett mål i minuterna efter och Sverige blev deppiga, dåliga och spelade mer bakåt än framåt. Ukraina däremot, gjorde ett mål till och matchen slutade 1-2 till Ukraina.

Tisdag 12 juni

Jobbdag. Efter hände det nog inte så mycket spännande.

Onsdag 13 juni

Jobbdag. Folkets Park på kvällen med Filip, Pierre, Malin, Dennis, Roy och Sara. Vi kollade på matchen mellan Tyskland och Holland. Det var kyligt och jag var trött. Att vara trött är en ganska vanligt förekommande känsla nu när jag börjat jobba. Vi sa hejdå till Roy som skulle flytta från Malmö och tillbaka till Norge. Det kommer bli tomt på norrmän i umgänget.

Hur som helst, när vi kom hem tog vi ett värmande bad och åt vitlöksbröd. Ja, i badet. Flötigt och gött, men särskilt ren blev man ju inte och en dusch var nödvändig som avrundning.

Torsdag 14 juni
Jobbdag. Det var inte mycket mer som hände än att Filip var hos frisören och klippte håret.

Fredag 15 juni, idag
Äntligen är jag så gott som klar med redogörelsen av den gångna tiden.

Idag har jag jobbat. Ikväll är det fotboll som gäller. Sverige spelar mot England och nu måste de vinna. Pierre och Malin kommer hit och vi ska laga, och äta, mat ihop innan matchen.

Det känns skönt att det är helg och ikväll håller vi tummarna för att Sverige går som segrare ur matchen. Och att det är någon mer än backen Mellberg som befinner sig i straffområdet. In direkt med Chippen, så är biffen kirrad. Det var mitt före-match-referat det.
Visa fler inlägg