Staden vid vattnet

Publicerat klockan 15:39:58 i: Dagbok
Förra helgen när vi var i Motala hade jag kameran med mig. Under lördagens båttur passade jag på att fotografera en skvätt vatten.

Hamnen.

Hamnen och Strandpromenaden.

Skepparpinan och Tegelviken.

Strömmen och Råssnäs.

Sjuskottas

Publicerat klockan 17:29:24 i: Dagbok
Vad glad jag blir när jag inser att jag uppenbarligen inte kan tänka klart. Alla hästar är inte hemma, knivarna är slöa, osv osv. Förra inlägget avslutades med "Ser i alla fall fram emot en sjuskottas helg med kräftskiva i Klamby i morgon.".
 
Haha. Sjuhelvetes och helskotta kan jag gå med på. Men sjuskottas? Känns inte helt hundra.

Sommartider hej, hej!

Publicerat klockan 16:55:41 i: Dagbok
Det är fredag. Igen. Det är allt som oftast fredag nu för tiden. Veckorna flyger förbi och augusti står runt knuten. Det betyder ju att det är någonting annat som står runt knuten också. Så, vad har jag pysslat med på sistone? Det kan man fråga sig. Så det gör ni ju, får jag väl anta.
 
Senast jag skrev var det den 16 juli och måndag. Jag kan omöjligt dra mig till minnes vad jag sysslade med under de följande vardagarna, mer än att jag jobbade och att det spöregnade allt som oftast.
 
Jag jobbade över lite varje dag så att jag kunde smita tidigare på fredagen, för då hyrde vi bil och åkte till familjerna i Motala. Fredagskvällen spenderades med Larssons och det grillades och bjöds på fikafest hos grannen med diverse familjevänner.
 
Lördagen startade med somrig frukost i trädgården och därefter en tur med Larssons båt. Det var somrigt och fint. Det är lätt att glömma bort ibland, hur fint det egentligen är i vår hemstad. Vättern, Varamon, Råssnäs, Strömmen, Göta Kanal, Strandpromenaden och hamnen. Hur som helst, efter båtturen begav vi oss till Adolfssons där det vankades abborrfilé på knäckebröd. Som jag sett fram emot det! På kvällen bjöds det på grillat och vin.
 
Söndagen var ganska jätteslö men jag hann med att rensa lite ogräs och hitta tre fyrklöver på gräsmattan. Jag testade min lycka med tre trisslotter, en för varje fyrklöver, men Blå kiosken bjöd inte på någon storvinst ändå. Vi hann med fika hos Larssons och kebabtallrik hos Adolfssons innan vi på eftermiddagen rullade neråt Skåne igen. Med oss fick vi spontanresarna Frida och Jonas som skulle semestra några dagar på skånsk mark. De sov hos oss två nätter och på måndagskvällen tillät vädret grillmys i Pildammsparken.
 
Sommarvärmen har fortsatt och på tisdagskvällen följde jag med Filip till Västra hamnen där han tog sig ett kvällsdopp. Jag nöjde mig dock med att fotografera händelsen. I onsdags kväll letade jag, Filip och Grete reda på en plats på en uteservering. Efter mycket om och men och letande hittade vi äntligen en ledig på Harrys. Det var visst poppis att ta vara på det fina sommarvädret. I går firade jag och Filip ännu en vacker sommardag med hembakad pizza och varsin öl.
 
I dag är det alltså fredag och jag promenerade hem från jobbet. Eller åtminstone till Värnhem, sen tog jag bussen. Det är några grader för varmt för att promenera så långt. I kväll ska vi grilla i Pildammsparken. Jag ska ta med mig min kära kamera och dokumentera vad som kan vara den sista sommardagen (väderprognosen ser inte så ljus ut). Ser i alla fall fram emot en sjuskottas helg med kräftskiva i Klamby i morgon.
Visa fler inlägg