Skottdagen

Publicerat klockan 15:50:33 i: Dagbok
Onsdag och lillördag. Inte bara det. Det är skottdagen. Extradag alltså. I vanliga fall skulle det vara mars nu. Jag gillar mars bättre än februari. Februari är grått, kallt och en evig väntan på mars. Imorgon är det i alla fall mars, så jag kan vara glad ändå. Hoppas att det inte kommer någon snö idag, så att vi måste skotta. Eller att ytterligare någon blir skjuten här i staden. Och att Filip kommer hem från jobbet snabbt som ett skott. Man kanske skulle äta bambuskott till middag ikväll. Vem vet.

Mina namnsdagar är de allra bästa dagarna

Publicerat klockan 20:03:17 i: Dagbok
Det är min namnsdag och det utnyttjar jag minsann. "Nu är det bara fyra timmar kvar. Det ska bli så skönt!", klagade Filip precis. Jag förstår inte vad han pratar om. Ikväll äter vi hembakad pizza, för jag får ju givetvis välja nu när det är Maria och allt. Jag tar det här på allra största allvar idag. Därför åkte vi till en affär långt bort för att handla pizzaingredienserna, för att jag kände för att åka lite buss med musik i öronen. Livet är så bra just idag.

Vanligtvis

Publicerat klockan 13:35:33 i: Dagbok
Målaren jobbade på ordentligt idag och vardagsrummet är målat och klart redan nu. Nu ska det bara torka och senare ikväll kan vi ställa tillbaka möblerna.

Det ju den 28 februari idag, vilket vanligtvis brukar betyda att Maria har namnsdag. Så även i år. Idag är det alltså min namnsdag. Jag har fått en ny skateboard av Filip och nu får det gärna bli ytterligare några smulor vårigare i luften så att jag kan inviga den utomhus utan att frysa. De får gärna sopa gatorna med. Nu ligger den mest bara här på golvet och sprider vårkänslor.
Vanligtvis skulle det vara mars imorgon. Så är det inte i år. I år är det den 29 februari och skottdagen imorgon. En extradag, alltså. En extradag i februari. Jag hade hellre sett att de satte in en extradag i juni eller så. Hur som helst, jag resonerar mig fram till att eftersom jag klarat mig utan den de senaste åren behöver jag inte göra någonting viktigt imorgon. En ledig dag, alltså. Vad skönt för mig. Jag tar mig friheten att inte göra så mycket vettigt idag heller. Det är ju ändå min namnsdag och allt.
Visa fler inlägg