Den tvingade julstämningen

Publicerat klockan 23:59:38 i: Dagbok
Det är torsdag och imorgon bär det av hem till föräldrar och svärföräldrar i Motala. Det är dags för julefirande och jag hoppas att den riktiga julstämningen kommer ifatt mig när vi rullar mot hemstaden. Den julstämning har jag i nuläget är framkallad med tvång. Jag har trampat runt i vintermörkret med lampa och häcksax och saxat fast den lilla julstämningen jag har nu. Ja, saxat fast, så det är inte så bekvämt att vara julstämning hos mig.
 
Hur som helst. Ikväll har vi slagit in de sista julklapparna och snart ska vi packa. Först är det dock diskberget som ska väck.

Kapslar in galenskaperna i kackerlackor

Publicerat klockan 01:08:35 i: Dagbok
Eftersom det är jul och allt tänkte jag skriva två inlägg i rad. Om man räknar den här dagen som torsdag betyder det att det är da'n före da'n före da'n före da'n före doppareda'n. Om man räknar den här dagen som fredag betyder det dock att det är da'n före da'n före da'n före doppareda'n. Men det finns ingen vettig anledning till att räkna det här som en fredag. Det är mycket galenskaper med dagarna nu för tiden.
 
På tal om galenskaper. Jag har hört att jorden ska gå under på fredag. Väntar med en enorm spänning på undergången. Vad ska vi ta oss till? Jag kan inte hjälpa att jag undrar hur bloggen ska klara det här. Det är nästan så att jag måste skapa något överlevnadskit till bloggen. Kapsla in den i en kackerlacka, eller så.

Jag kommer hem igen till jul

Publicerat klockan 00:07:00 i: Dagbok
Det är söndag och gamla lägenheten är helt flyttstädad nu. På tisdag är det slutbesiktning och det kommer att kännas väldigt skönt att kunna lägga det bakom sig. Att bara ha ett ställe att fokusera på.
 
Idag har vi alltså tvättat fönstren och städat det sista. Vi avslutade vårt städande med att skruva ner lampan i hallen. Filip stod på en pall, skruvade och svor. Jag befann mig för tillfället under lampan när Filip plötsligt tappade den. En glasplafond i huvudet. Aj som döden.
 


Fast nu är det ju faktiskt onsdag. Jag hann tydligen inte klart med söndagens inlägg, och får publicera det lite halvfärdigt nu.
 
Hur som helst. Bulan som pryder mitt huvud har så gott som försvunnit och det gör bara ont vid direkt beröring. Lyckligtvis tar inte folk på mitt huvud så ofta.
 
Nu sitter ni självklart och frenetiskt gnuggar era tankeknölar och undrar vad jag har haft för mig sedan sist. Det ska jag ändå inte berätta för er. Jag kan däremot berätta att någon visst inbillat alla att det snart är jul. Har ni hört något så galet? Jul? Nu? Det var ju för i fiskmås nyss sommar. Hur som helst föll jag för grupptrycket, mest för att jag råkar gilla julen, och har nu inhandlat en hel hög med julklappar. Dessutom lyssnar jag på julmusik på Spotify. 
 
På fredag bilar jag, Filip och katterna upp till Motala där vi ska sakna Arne Weise, mysa bredvid julgranen och äta oss tjocka på prinskorv, köttbullar och julskinka.
Visa fler inlägg