Nyårsafton

Publicerat klockan 10:14:40 i: Dagbok

Jag har varit förkyld hela veckan och verkar nu gå mot ljusare och mindre nästäppta (som det ju heter) tider. Igår tuggade jag i mig en vitlöksklyfta och det brände till, minst sagt. Dessutom knaprade jag i mig lite persilja och banan efteråt, för att jag läst att det tar bort lukten. Jag vet inte om varken min vitlökskur eller antiluktkur fungerande, men det känns åtminstone bättre idag.

Så idag är det alltså Nyårsafton. Filip fick sina presenter redan i natt, för att det tar ganska lång tid att öppna 22 paket. Det var ganska svårt att hitta så många presenter också, måste jag medge. Idag fyller han alltså, lillkillen. Nu sitter han bredvid mig på tåget mot Östergötland, och läser Kupé. Han är läskigt fascinerad av allt som har med tåg att göra, ska ni veta. Han blev barnsligt förtjust när han såg att månadens upplaga av Kupé innehöll en extra lång artikel om de nya snabbtågen.

Östergötland idag då. Vi ska fira in det nya året i Linköping. Först ska vi dock till Motala och fira födelsedagsbarnet med traditionsenligt fikande.

Sista dagen på 2011. Det är inte klokt vad det gått fort. Nästan lika snabbt som snabbtåget.

Nyårslistan ni väntat på

Publicerat klockan 18:36:33 i: Dagbok

Så var det dags att publicera en nyårslista. Jag förstår givetvis att ni har väntat, trånat och längtat. Det är ju ändå självaste Nyårsafton om några timmar. Inte klokt inte. Jag har lite bestämt för mig själv att det här ska bli den bästa Nyårsafton någonsin. Det betyder att det endast är några timmar kvar tills min käre sambo fyller 22 år. Stor kille snart, alltså!


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jadå, säkert en hel hög med saker. Dels tog jag examen och dels flyttade jag till Malmö.

Höll du några av dina nyårslöften? Jag kan inte dra mig till minnes att jag hade några nyårslöften i år, faktiskt. Men om jag hade några så hölls de mest troligt inte.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej.

Dog någon som stod dig nära? Det beror på vad man menar med nära. Jag var på mitt livs andra begravning och grät floder.

Vilka länder besökte du? Sverige, Danmark och Grekland.

Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012? Det hade ju inte varit fel med ett fast arbete. Dessutom hoppas jag att nästa år kommer att innehålla åtminstone en liten stugsemester. Det är väl inte för mycket begärt? Jag kanske kan klämma in två eller tre till och med, kanske?

Vad var din största framgång 2011? Min största framgång, det måste väl ha varit att ta kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap. Dessutom är det ju en förbannat stor framgång att jag klarar introsolot till Metallica - Fade to black på gitarr nu för tiden. Känn er gärna lite imponerade, så att säga.

Största misstaget? Det kan man fråga sig. Jag kan väl inte direkt komma på något särskilt stort misstag jag begått under året. Det hade ju inte skadat om jag haft lite framförhållning med studierna i höst. Det löser sig dock, tidspress är bra för motivationen.

Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, det kan jag inte tro. Min tumnagel har jag slagit i och den ser ganska ofräsch ut. Dessutom är jag förkyld nu. Det är givetvis ingenting mot hur sjuk min syster är, fortfarande. Först allvarlig lunginflammation, sen körtelfeber och nu har hon lunginflammation igen. Min förkylning känns plötsligt ganska lindrig.

Bästa köpet? Min kära iPhone. Vad mycket roligare det har varit att vänta på buss, tåg och dylikt nu för tiden.

Vad spenderade du mest pengar på? Min kära iPhone, och att flytta givetvis.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Jadå, jag har varit glad många gånger under året, men jag kan inte komma på något särskilt som gjort mig särskilt jätteglad.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2011? Adele - Someone like you & One and only. Danko Jones - I think bad thoughts. Melissa Horn - Innan jag kände dig & Jag saknar dig mindre och mindre. Jag skulle kunna lägga till en himla massa låtar här, men det struntar jag i för er skull.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag var nog ganska neutral. För tillfället är jag överlycklig dock. Det är Nyårsafton imorgon och det kommer bli toppen!

Vad önskar du att du gjort mer? Studerat.

Vad önskar du att du gjort mindre? Jag vet inte. Lagt energi på onödiga saker, antar jag.

Hur tillbringade du julen? Jag tillbringade den dels med min familj och släkt och dels med Filips familj. Och med Filip då.

Blev du kär i år? Nej, det blev jag inte.

Hur många one night stands? Inga alls.

Favoritprogram på TV? Grey's Anatomy.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Jag är inte så hatisk som folk får för sig ibland, så jag måste svara nej på den frågan. Och de få människor som jag har svårt för hade jag svårt för redan förra året.

Bästa boken du läste i år? Det är en bra fråga. Jag tyckte att det var ganska intressant att läsa Natascha Kampusch-boken om hennes tid i fångenskap och dessutom var det rätt intressant att läsa boken om John Lennon, skriven av hans första fru. Sen är det givetvis en del böcker jag läst som inte handlat om någonting särskilt, och det är väl egentligen det jag tycker bäst om. När de bara sörplar kaffe och sådant.

Största musikaliska upptäckten? Här måste jag väl skriva Lars Winnerbäck, som jag haft svårt för i all oändlighet. Fram tills konserten jag och Filip var på nu i höst. Det känns fel och emot mina inbitna principer att skriva, men är han inte ganska mysig?

Något du önskade dig och fick? Eftersom det varit Julafton är den här frågan inte så svår att svara på egentligen. Jag fick bland annat en skiva med Adele av Ida och säsongsboxar med Grey's Anatomy av mamma och pappa. Om man inte räknar med julklapparna, fick jag ju givetvis en lägenhet både i våras och nu en ny som vi ska flytta till om en dryg månad.

Något du önskade dig men inte fick? Närbildslinser till min kära Nikon. Men det ska jag köpa för några av pengarna jag fick.

Årets bästa film? Herre min lilla get vad svårt att svara på. Jag håller väl fast vid min älskade film Walk the line, trots att det snarare är 2006. Men den är alla tiders, kan jag tycka.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011? Jag var i Malmö och hade besök av mina fina vänner Sofia och Johan. Filip var ju givetvis här också, och gav mig bland annat en fasadflagga för att det inte fanns några bordsflaggor.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, om vår hyra hade varit lägre redan och lägenheten belägen närmre in mot centrum hade det varit ännu bättre. Mer pengar att göra annat för.

Hur skulle du beskriva din stil år 2011? Herre min lilla get, igen. Vilken dödensvår fråga. Just nu känns min stil ganska förkyld, måste jag säga. I övrigt har den väl varit som den alltid har varit. Det är möjligt att jag oftare klätt mig i strumpbyxor dock, men det beror på att mina jeans sakta men säkert faller sönder.

Vad fick dig att må bra? Det var mycket som fick mig att må bra. Att flytta ihop med Filip till exempel.

Vilken kändis var du mest sugen på? Haha. I vanliga fall skulle jag skriva Josh Holloway som spelar Sawyer i Lost. Eftersom jag börjat titta på Grey's Anatomy attans mycket på sistone måste jag dock ändra mitt svar till Patrick Dempsey som spelar Derek Shepherd istället. Läkare är ju alltid extra fint. Dessutom är han dryg, och det är extraextra fint.

Vilken politisk debatt engagerade dig mest? Jag kan väl ärligt erkänna att jag inte varit särskilt insatt i de politiska debatterna som pågått i år. Ingen har väl kunnat undgå Juholt-skandalen dock, men annars vet jag inget särskilt. Jag kommer dock ihåg att Reinfeldt för inte så länge sedan medverkade i Hellenius Hörna, och jag minns att jag tyckte att han var himla skojig. Ingen politisk debatt, men ändock en liten anekdot om en politiker.

Vem saknade du? Jag vet inte om jag saknat någon särskild person mer än någon annan i år. Just i höst har jag saknat folk från min gamla klass MEM08, för de var fina minsann.

De bästa nya människorna du träffade? Jag måste säga att de här frågorna var ganska knepiga att svara på. De enda nya människorna jag träffat i år, som jag kommer att tänka på nu, är Linnéa och Katarina. Så de får väl räknas till de bästa då, trots att jag inte känner dem alls särskilt väl. Jag ska ju ändå äta nyårsmiddag hos Katarina och gå på nyårsfest hos Linnéa. Det är ju faktiskt väldigt bra.

Årets dryck: Kaffe är ju alla års och alla årstiders dryck.

Årets tidning: Tidningar har jag inte råd med. Aftonbladet.se får det väl bli då. Eller Motala Tidning, det är en väldigt intressant tidning. Horoskop, serier och en och annan lokal nyhet.

Årets semester: Semestern till Grekland. Jag och Filip åkte till Agia Marina på Kreta i en vecka i slutet av sommaren. Det var skönt och trevligt med sol, bad och god mat (pepparstek).

Årets konsert: I år har jag varit på två konserter. Dels Melissa Horn i Köpenhamn i februari och dels Lars Winnerbäck i Malmö i september. Den sistnämnda måste väl ändå utnämnas till årets konsert, eftersom jag blev omvänd, eller vad man säger.

 


Det var det, det! Jag hoppas att ni är nöjda och glada. Jag är glad. Imorgon är det Nyårsafton. Världens bästa.

 

Eventuellt kommande nyårslista

Publicerat klockan 15:39:07 i: Dagbok
Den 28 december och snart nytt år. I år hade jag tänkt att skriva ihop någon nyårslista. Det brukar ju finnas ett antal sådana på olika bloggar såhär i årsslutet. Vi får väl se om det blir någon sådan här. Oftast skrivs dem som utkast endast för att kastas innan slutlig publicering.
Visa fler inlägg