Inte direkt en framtida revisor

Publicerat klockan 23:04:56 i: Dagbok
Jaha.. Här sitter jag och hatar allt som har med affärsredovisning och budgetering att göra. Jag försöker motivera mig själv med jag säkert behöver det här i framtiden. Men nej. Jag tror fan inte jag behöver det. Jag kommer inte att söka ett jobb där jag behöver det här. Det här måste vara något av det tråkigaste.

Om 5 dagar har jag tenta. Jag har 5 dagar på mig att trycka in drygt 500 sidor i mitt huvud, och dessutom få det att stanna där.

Jag har aldrig sett min klass så uppgiven och ledsen över en kurs förut. Det är riktigt sorgligt att se. Visserligen kan man bli riktigt lycklig i den här kursen också. När man lyckas klara en uppgift. Ja, med några småfel här och var såklart, men det är sådant man får räkna med på BBS. Då blir man uppriktigt glad och tänker att nu fan klarar man tentan. Glädjen försvinner lika snabbt som den uppenbarade sig. "Attans! Det fanns visst fler uppgifter. Nu ska vi se här... Nej, jag fattar inte. Vadå räntabilitet? Effektivisera? Huh? Varför? Kassalikviditet? Ja, just det! Soliditet ska det vara! Nej. Jag vill dö."

Jag saknar IKD. Åh vad jag saknar IKD.
Nästan ett år kvar på BBS..

Tentaångest har fått en ny betydelse.
Jag vill gräva ner mig i ett hål.

Nej! Nu klarar vi fan det här MEM08!

En liten Telma rikare

Publicerat klockan 14:53:03 i: Dagbok

Det var ett tag sen sist..

Jag har köpt en liten kattunge. Telma. En otroligt charmig liten tjej vars högsta nöje är att krypa under mattor och anfalla dem underifrån. Hon verkar trivas bra och har kommit in i mina rutiner. När jag sitter vid datorn, sitter hon på den. När jag tittar på TV, anfaller hon den. När jag vill snooza, vill hon att jag ska upp så fort som möjligt. Vi har det bra, hon och jag. På tisdag ska hon vaccineras och nästa helg ska hon antagligen med hem till Motala på kräftskiva. Jag vill nämligen inte lämna henne ensam så långa stunder när hon är så liten. Hemma ska hon presenteras för min katt Sessan. Vi får se hur det går. Sessan är en väldigt sympatisk katt men det är tur att huset är stort nog för dem båda, om de inte skulle klicka. Hon har inte något emot sin transportbur i alla fall. Det är hennes vän i ur och skur. Det går att ligga i den, sitta på den och klänga runt den.

Numera har jag inget skrivbord. Det har beslagtagits av Telma och jag har ställt det vid fönstret så att hon kan ligga på sin filt och titta ut på allt som rör sig utanför. Hon är väldigt söt, min katt. Därför tänkte jag bjuda på några bilder. Det tycks vara väldigt krångligt att få med henne på bild. Jag tror aldrig jag har sett henne röra sig så mycket som när jag tar fram kameran. Hon gillar att retas. Lägger sig till rätta framför kamera, lägger huvudet på sne och ser söt ut. Så precis när jag ska knäppa av bilden vänder hon bort huvudet, eller börjar gå in mot kameran så att hon kommer ur fokus.

 
Ja, visst är hon väl underbar?

Visa fler inlägg